Mehmet Yemenoğlu Çamlık TV’ye konuk oldu
Yozgatspor 1959 FK eski Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Yemenoğlu, kulüp başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, çocukluk hayali olduğunu söyledi.
Yemenoğlu hiçbir kulüp başkanının altında çalışmayacağını belirterek, kulübe talip olduğunu ifade etti.
Çamlık TV ekranlarında yayınlanan ve Murat Karatekin’in hazırladığı Spor 66 programına konuk olan Mehmet Yemenoğlu, kulüpten ayrılış sürecini anlattı.

‘Yozgatspor’a bir gün başkan olursam’ diyen, Mehmet Yemenoğlu, “Ben Yozgatspor’u kulüp başkanı olmak istiyorum. Hiçbir başkanın yönetiminde olmayacağım. Olursam tek başıma kendi yönetimimi oluşturarak olmak istiyorum” dedi.
KÜÇÜK ŞEYLERİN HESABI YAPILDI
Geçtiğimiz sezon Yozgatspor 1959 FK yönetiminden neden ayrıldığını anlatan Mehmet Yemenoğlu, “Ben yönetimde kısa bir süre kalmadım. Uzun bir süre kaldım. Ligin bitmesine üç hafta vardı. Takım kendi grubunda şampiyon oldu. Ligin bitimine üç hafta var. Altımızdaki takımı 10 puan fark atmıştık. Buna rağmen bırakmak zorunda kaldım. Bunu niçin yaptım. Bana karşı yapılan haksızlıklar olduğunu düşünüyorum. Kulübün içerisinde bazı arkadaşlara tarafından kullanıldığımı düşünüyorum. Yola çıkan arkadaşlarla birbirlerine karşı ihanet etmemeli.
Birbirlerini kullanmamalı. Bana karşı bir itibarsızlaştırma başladı.
Sosyal medya da insanlar benim fotoğrafımı paylaşmaya başladı. Diyorlardı ki; ‘Mehmet Yemenoğlu geldi takım şahlandı’ diyorlardı.
Mevcut kulüp başkanı beni arıyor diyor ki; bu fotoğrafı kaldırttır. Bu kadar küçük şeylerin hesabı yapıldı. Ben bu takıma para veriyorum, emek veriyorum, mesai harcıyorum. Geçen sene takım şampiyon oldu ama emek verildi” dedi.
KULLANILMIŞ HİSSETTİM
‘Bulduğumuz paralar ödenmedi’ diyen Mehmet Yemenoğlu, “Ben o güne kadar taahhüt ettiğim paranın yüzde 70’ini vermiştim. Bu parayı da emanet bir yerlerden bulurken, Yozgat belediyesi tarafından Yozgatspor 1959 FK’nın bağış yapılacak diye aldık. Bu parada ödenmeyince bu paranın bir kısmını tekrar kendi cebimden ödemek zorunda kaldım. Burada kendimi kullanılmış hissettim.
Tamam ben ödüyorum. Ben kendi cebimden bu kulübe bağış yapıyorum. Ama burada kendimi aldatılmış gibi hissettim. Bu bardağı taşıran son damlaydı” diye konuştu.
PROTOKOLE GİREMEDİM
Kulüp yöneticisi olduğu halde protokol tribününe giremediğini aktaran Mehmet Yemenoğlu, “Bunu bana yapan. Mevcut kulüp başkanının en yakını. Tribüne güç bela girdik. Maç bitti, o arkadaş gelip bize ‘sen beni tanımıyorsun, sen beni tanıyacaksın, seninle görüşeceğiz’ diyerek tehdit etti. Bunun gibi şeyler beni yol ayrımına götürdü. Bal dolu kovandan arı çıkar mı? Ama o kovana çomak sokarsanız bunun içerisinde arı durmaz.
BEN NEDEN KAÇAYIM?
Yemenoğlu, “Şimdi insanlar bunlara bir kılıf buluyor ve şunu söylüyor; Takıma para ödenecekti.
Para ödeneceği zaman Mehmet Yemenoğlu bıraktı kaçtı deniliyor. Ben hayatımda halı sahanın dışında hiçbir yerde koşmam. Beni kaçıracak bir şey yok. Sonrasında ben bu kulübe 200 bin lira para vermişim.
O zamanlar sizde bu kulübün yöneticisiydiniz. Siz cebinizden kaç para verdiniz. Ve ben niye kaçayım, kimden kaçayım.
Benim bu kulüpte durmam bu kulübe zarar verecekti. İnsan sevdiğine zarar verir mi? Ben Yozgatspor’u seviyorum. Karşılıksız yıllardır bağışta bulunuyorum ve alnımın terini veriyorum. Bir yerden bulduğum parayı vermiyorum. Kendi rızkımı verecek kadar Yozgatspor’u seviyorum” ifadelerini kullandı.
NE YAPTIK?
Bu yıl sezon başında ki kupa törenine çağırılmadığını hatırlatan Mehmet Yemenoğlu, Kupa törenine çağrılmayacak kadar ne yaptık’ diye sordu.
Yemenoğlu, “Ben mevcut başkana karşı haddimi hiç aşmadım.
Ben bir saygısızlık, terbiyesizlik yapmadım. Biz bu kupa törenine davet edilmeyecek ne yaptık? Emek verdik, mesai harcadık, cebimizden para harcadık. Biz bunu mu hak ettik” dedi.
DİĞERLERİ NİYE GİTTİ
‘Yozgatspor’u seven insanları kaybetmeyeceğiz’ diyen Mehmet Yemenoğlu, “Ekonomisi olan insanları kaybetmeyeceğiz. Bakın geçen seneden kim kaldı. Geçen yıldan kaç tane yönetici arkadaş var. Tamam arkadaş ben kötüyüm. Ben zarar verdim ayrıldım. Bu giden arkadaşlarda mı kulübe zarar verdi.
Şapkamızı önümüze koymamız lazım. Yozgatspor tek kişi ile üç, beş kişi ile olacak işler değil” diye konuştu. Kazım Arslan’ın kulübe çok emek verdiğini dile getiren Mehmet Yemenoğlu, “Kulübün bugün buralarda olmasında en çok emeği olan kişidir Kazım bey. Ama bu iş sivil toplum örgütlerini, belediyemizi, il özel idaremizi, devlet büyüklerimizi yanımıza almadan olmaz.
Çünkü 3. Lig de en iyi geliriniz 2,5 milyon, en kötü geliriniz 1,5 milyon. Bu ligde bir takım ortalama bir milyon sadece peşinatlarınız tutar.
500 bin lira ile bu iş dönmez. Eğer Yozgatspor, Yozgat Belediyesi bünyesinde olmuş olsaydı 2,5 milyon lira ekstra geliri olmuş diye düşünüyordum” şeklinde konuştu.
PLAY-OFF OYNAR
Devre arasında takıma iyi transferler yapılırsa Yozgatspor’un play-off oynayacağını düşünen Mehmet Yemenoğlu, “Ama bu takıma transfer yapılmazsa zor olur. İkinci yarı daha da zor olacak. İlk yarıda fişi çekeceksiniz.
İkinci yarıda bütün takımlar kendini revize edecek. Onun için ikinci devre bu takım transfer yapmazsa iş kötüye gidecek. Ama iyi transfer yaparsa, ben play-off’a gideceğine inanıyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.