Altın 6422.99 %1.25
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4392 %0.02
Euro 53.4985 %-0.27
Sterlin 61.605 %0.21

Yozgat Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü 7. Haftada Sivas Belediyesi’ni 33-30 Yendi!

Yozgat Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü 7. Haftada Sivas Belediyesi’ni 33-30 Yendi!

Yozgat Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü, hentbolda Sivas Belediyesi'ni 33-30'la geçti. Üst üste ikinci galibiyetle moral depolayan ekip, ligde iddiasını sürdürdü.

Yozgat Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü kadın hentbol takımı, ligin 7. haftasında evinde ağırladığı Sivas Belediyesi'ni 33-30 mağlup ederek taraftarlarını sevindirdi. Periler olarak anılan ekip, Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda oynanan kapalı müsabakada rakibini zorlu bir mücadele sonunda devirdi. Çamlık Gazetesi'nden Murat Karatekin'in haberine göre, maç Vali Mehmet Ali Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak ile Kulüp Başkanı Musa Saydam'ın tribünlerden izlemeleriyle renklendi. Yozgatlı sporseverler, salona akın ederek takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Bu galibiyet, kulübün sezon başından beri gösterdiği dirençli oyunu pekiştirdi. Takım, hücumdaki hızı ve savunma disipliniyle dikkat çekti. Sivas ekibi ise son dakikalarda skoru dengelemeye çalışsa da fileleri daha fazla sarsamadı.

Mücadele Son Anlara Sarktı

Maçın başından itibaren tempo yüksek seyretti ve her iki taraf da hücum fırsatlarını değerlendirdi. Yozgat perileri, orta sahadaki pas trafiğiyle rakibi bunaltırken, Sivas Belediyesi hızlı kanat ataklarıyla cevap verdi. İkinci yarıda savunma hataları azaldı ve skor tabelası sık sık değişti. Ev sahibi ekip, 25. dakikada 18-16 öne geçti fakat rakip eşitliği sağladı. Son beş dakikada kaptan Hilal Doğan'ın liderliğinde hücumlar sonuç verdi ve fark açıldı. Hakem Yiğit Özdemir'in bazı kararları, Yozgat benchinden tepki çekti. Kulüp yetkilileri, faul pozisyonlarının göz ardı edildiğini savundu. Maç sonrası soyunma odasında sevinç hakimiyet kurdu. Bu tür çekişmeli mücadeleler, ligin heyecanını artırdı.

Üst Üste Zaferler Morali Yükseltti

Periler, Sivas galibiyetiyle ligde üst üste ikinci kez üç puanı kaptı. Bu seri, takımı play-off potasına yaklaştırdı. Kulüp Başkanı Musa Saydam, "Bu başarı, emeklerin karşılığı. Oyuncularımız sahada aslan gibi savaştı" diyerek gururunu dile getirdi. Vali Özkan, maç sonrası oyuncuları tebrik ederek, "Yozgat'ı temsil eden bu kızlarımız, ilimizin gururu" sözlerini kullandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Parlak ise, tesislerin geliştirilmesiyle daha büyük başarılar beklediğini belirtti. Etkinlik, yerel spor kültürünü güçlendirdi ve genç kızlara rol model oldu. Gelecek haftalarda zorlu fikstür bekleyen ekip, antrenmanlara hız verdi. Bu zafer, Yozgat hentbolünün yükselen grafiğini simgeledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.