Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü tarafından bu yıl dördüncü kez ‘tarih için bir ok at’ yarışması düzenlenecek
Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü tarafından bu yıl dördüncü kez ‘tarih için bir ok at’ yarışması düzenlenecek. Bugün başlayacak olan yarışma bir gün sürecek. Yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü tarafından bu yıl dördüncü kez ‘tarih için bir ok at’ yarışması düzenlenecek. Bugün başlayacak olan yarışma bir gün sürecek. Yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Kulüp Başkanı Murat Korkmaz, ata sporunu yeni nesillere ulaştırmak istediklerini söyledi.
Korkmaz, “Bu yıl yarışmamızın dördüncüsünü düzenleyeceğiz. Bu yıl yarışmamızı 300 sporcu ile sınırlandırdık. Geçen yıl yaklaşık 200 sporcu katılmıştı. Bu sene de ilgi büyüktü ama biz 300 sporcu ile sınırlandırdık” dedi.

İLGİ BÜYÜK
Yozgat’ta geleneksel okçuluk sporuna ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Murat Korkmaz, “Şuanda Yozgat’ta çok ciddi bir ilgi var. Okçuluk eğitimi çalışmalarını Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozokspor Kulübü ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yapıyor. 100’ün üzerinde eğitimlere katılan sporcu var. Çok ciddi bir ilgi var. Gittikçe de artıyor, arttıkça da bizim hoşumuza gidiyor. Gücümüz imkanında da elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ
Geleneksel okçuluğu yeni nesillere aktaracaklarını kaydeden Murat Korkmaz, “Biz bu sporcu okullarda öğrencilere anlatıyoruz. Okullarda okçuluk ile ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda da ilk tohumları attık, şimdi artık gelen tohumlar bu bilinçle yetişsin diye uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. Murat KARATEKİN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.