Yozgatlı Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu! Milli Takım Formasını Giymeye Hak Kazandı

Yozgatlı Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu! Milli Takım Formasını Giymeye Hak Kazandı

Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Kulübü sporcusu Betül Zararsız, Bolu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Elemeleri'nde tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. Büyük başarıya imza atan Zararsız, elde ettiği dereceyle milli takıma seçilerek Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, sporda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin Spor Kulübü sporcusu Betül Zararsız, 1-9 Temmuz 2026 tarihleri arasında Bolu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Elemelerinde gösterdiği üstün performansla Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Başarılı sporcu, şampiyona boyunca çıktığı tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılarak kürsünün zirvesine çıkarken, milli takım seçmelerini de başarıyla geçerek ay-yıldızlı formayı giymeye hak kazandı.

milli-takim-formasi-giyecek-1

Zorlu rakiplerini geride bıraktı

Türkiye'nin dört bir yanından başarılı sporcuların katıldığı organizasyonda Betül Zararsız, birbirinden güçlü rakipleri karşısında sergilediği performansla dikkat çekti.

Disiplini, mücadeleci yapısı ve teknik başarısıyla tüm karşılaşmalarını kazanmayı başaran Zararsız, Türkiye Şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Bu sonuçla milli takım kadrosuna seçilen genç sporcu, önümüzdeki dönemde düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Rektör Yaşar'dan tebrik mesajı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilen Betül Zararsız'ı yayımladığı mesajla kutladı.

Rektör Yaşar, "Üniversitemiz Spor Kulübü sporcusu Betül Zararsız'ın Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Elemeleri'nde gösterdiği üstün performansla Türkiye Şampiyonu olması ve milli takımımıza seçilmesi bizleri son derece gururlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

"Azmi ve disipliniyle örnek oldu"

Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Rektör Yaşar, Betül Zararsız'ın azmi, disiplini ve mücadelesiyle önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, sporcunun yetişmesinde emeği bulunan antrenörlere ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yaşar, milli forma altında ülkeyi temsil edecek olan başarılı sporcuya uluslararası organizasyonlarda da üstün başarılar dileyerek, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin spor alanındaki başarılarının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Hedef uluslararası başarı

Türkiye şampiyonluğuyla birlikte milli takım kadrosuna adını yazdıran Betül Zararsız, bundan sonraki süreçte Türkiye adına uluslararası organizasyonlarda mücadele edecek. Yozgatlı sporcu, elde ettiği başarıyla hem Bozok Üniversitesi'nin hem de Yozgat'ın gururu olurken, genç sporcular için de önemli bir örnek oluşturdu.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.