Yıl 1986… Yer: Yozgat Belediyesi. Kadraja alınan bu kare, dönemin ruhunu, devlete adanmışlığı ve hizmetin kutsiyetini simgeliyor. Masanın başında ise bugün Türkiye siyasetinin usta isimlerinden biri olarak kabul edilen Cemil Çiçek yer alıyor.
Memuriyet Yemini ettiler
Fotoğrafta, Yozgat Belediyesi’ne yeni atanan memurlar, al bayrağın etrafında ellerini birleştirerek memuriyet yemini ediyor. Hepsinin yüzünde aynı ciddiyet, aynı sorumluluk duygusu okunuyor. Devletin şerefine, millete hizmete ve göreve sadakate edilen bu yemin, bir milletin kamu anlayışındaki vakarını temsil ediyor.
Devlet Adamı kimliğiyle hafızalara kazındı
O yıllarda Yozgat Belediye Başkanı olarak görev yapan Cemil Çiçek, bugün geriye dönüp bakıldığında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı gibi pek çok üst düzey görevi başarıyla yürütmüş, devlet adamı kimliğiyle hafızalara kazınmış bir isim.
Bu anlamlı kare sadece bir yemin törenini değil, aynı zamanda bir kuşağın devletle kurduğu sadakat bağını, Yozgat’ın bürokratik hafızasını ve kamusal görev bilincini gözler önüne seriyor.
Bugün geçmişe dönüp baktığımızda; bu karedeki genç memurların çoğu emekli oldu, bir kısmı Yozgat’a hizmet etmeye devam ediyor. Ama bu masa, o bayrak, ve o yemin, bir milletin hafızasında ilk günkü kadar taze kalmaya devam ediyor.
1986 – Yozgat Belediyesi Memuriyet Yemin Töreni
Masanın başında: Cemil Çiçek
Bir zamanlar Yozgat’ta, her şeyin devlete sadakatle başladığı günler…