Altın 6367.67 %0.38
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4337 %0.04
Euro 53.432 %-0.35
Sterlin 61.4684 %-0.01

E-dönüşüm Anlatıldı

E-dönüşüm Anlatıldı

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş dünyasına ve meslektaşlarına e-dönüşümü anlattı.

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş dünyasına ve meslektaşlarına e-dönüşümü anlattı.
Bilal Şahin Konferans salonunda düzenlenen seminerde Deftardar Erdoğan Yıldıraner, Gelir Müdürü Sedat Vatansever, mali müşavirler ve mükellefler katıldı.
Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Ahmet Bulut, e-dönüşümün toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu söyledi.
Bulut, “01.01.2020 tarihinden itibaren e-süreçler hızlanarak hayatımızın her alanında karşımıza çıkacağı görünmektedir. ancak görünen o ki küçük ölçekteki işletmeler ve işletme sahiplerinin bu sürece katılım da zorlu bir süreç yaşayacağını düşünüyorum. mali müşavirler olarak bizlerde her süreçte olduğu gibi bu süreçte de girişimcilere yön vererek yarımcı rolü üstleneceğiz. Ancak ticaret odaları ve esnaf odaları nezdinde bu uygulamalara geçiş süreci ile ilgili vergi mükelleflerine ve ticaret erbaplarına kapsamlı eğitimler vermesi gerektiği kanaatindeyim. Biz Yozgat mali müşavirler odası olarak esnafa verilecek her bilgi için eğitimci sağlamaya hazırız. çünkü e-uygulamalar mükelleflerin yapması gereken işlerdir. bu uygulamalar yaşamı kolaylaştırdığı gibi uygulamada yaşanacak sorunları da var olacaktır. Bunlardan biride halen normal fatura kesmeyi bileyen mükelleflerimiz mevcut. Mükelleflerin çoğunun e posta adresleri bile yok. bizi zor süreç beklemektedir. Mali müşavir mükellefin faturasını kesen eleman değildir. Sayın meslektaşlarım sizden ricam e-fatura irsaliye vb. uygulamaları sizler kesmeyin mükellefin faturasını mali müşavir kesmez bundan dolayı ileride sıkıntı yaşarsınız. Siz değerli mükellefler faturanızı mali müşavir kesmez ve kesemez de fatura kesme saklama sorumluluğu sizlerdedir. Toplumu bilgilendirmenin bizim gibi mali müşavirlerin ve esnaf odalarının görevi olduğunu düşünüyorum. yapmak istediğimiz sadece daha fazla bilgi ile mükelleflerin, iş camiasının devletle olan ilişkilerinin daha sağlam gerçekleştirmesini sağlamak ve cezai müeyyidelere sebep olmamalarını sağlamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.