Altın 6443.16 %1.56
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4314 %0.02
Euro 53.5048 %-0.25
Sterlin 61.554 %0.13

Yozgat'ta Kullanılıp Çöpe Atılıyor! Hurdacıların Sevdiği O Ev Aleti 22 Ayar Altın İçeriyor

Yozgat'ta Kullanılıp Çöpe Atılıyor! Hurdacıların Sevdiği O Ev Aleti 22 Ayar Altın İçeriyor

Yozgat'ta kullanılıp çöpe atılan ve hurdacıların çokça sevdiği o ev aletinin 22 ayar altın içerdiğini biliyor muydunuz?

ETH zürih'te (İsviçre) araştırmacılar evde kullanılan elektronik ürünlerin ürettikleri atıklara ilişkin bir keşifte bulundu. 

HuffPost tarafından aktarılan habere göre ETH Zürih’teki araştırmacılar geliştirmiş oldukları yöntem aracılığı ile elektronik atıkların, altın madeni ve benzeri değerli metaller içerebilecek bir kaynağa dönüşebileceğini açıkladı. 

Elektronik atıklardan altın çıkarma sürecini, peynir üretiminden elde edilmiş olan yüksek protein yüküne sahip yan ürünler kullanmak suretiyle geliştirdikleri bu yöntem azir-ül protein fibril süngerleri aracılığı ile elektronik atıklardan çok daha kıymetli metallerin keşfedilmesine aracılık ediyor. Diğer taraftan araştırmacılar bu işlemin son derece verimli olduğunu dile getirerek yatırılan her dolar karşılığında 50 dolara kadar altın elde edilebileceğini söyledi. 

Hurjpg D4 N B W H Ab U2F6U Ule Q5I W

Advanced Materials dergisinde kaleme alınan bir makaleye göre ise bir grup araştırmacı, sadece 20 eski bilgisayar ana kartından 450 miligram yani 22 ayar altın külçesi çıkarmayı başardı. 
Söz konusu bu başarı ise ekip tarafından geliştirilen yenilikçi bir yöntemle elde edildi. Ne dersiniz Yozgat'ta da bir zamanlar kullanılan ve miladı dolduğu için hurdacılara ya da çöpe giden bilgisayar ana kartlarından kim bilir ne kadar altın var?

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.