Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 81 İl Üç Kademe Buluşması Programı, üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla devam etti. Program, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun öncülüğünde gerçekleştirildi.

Ankara’da düzenlenen programa, AK Parti MKYK Üyesi hemşehrimiz Sibel Yıldırım ile birlikte Türkiye genelinden üç kademe Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanları katılım sağladı. Buluşmada, Türk devletleriyle ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar, ortak hedefler ve geleceğe dönük stratejiler ele alındı.


Kültürel mirasa tanıtım
Program kapsamında ayrıca, UNESCO’nun 15 Aralık’ı “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan etmesi dolayısıyla hazırlanan tanıtım belgesi kamuoyuyla paylaşıldı. Bu önemli adımın, Türk dilinin ve kültürel mirasının uluslararası alanda daha güçlü şekilde tanıtılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Türk dünyası ile siyasi, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapılırken, ortak dil, tarih ve kültür bağlarının güçlendirilmesi yönünde kararlılık mesajları verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve vizyoner yaklaşımıyla Türkiye’nin, Türk dünyasıyla olan bağlarını her alanda daha da ileriye taşıdığı ifade edilirken, “Türk dünyası yüzyılı” hedefi doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.
Programın, 81 ilde teşkilatların koordinasyonunu güçlendirmesi ve Türk devletleriyle ilişkiler konusunda ortak bir bilinç oluşturması açısından önemli bir platform olduğu vurgulandı.





