Yıldırım yaptığı açıklamada, Türk milletinin sadece Anadolu’da değil dünyanın dört bir yanında yaşayan büyük bir aile olduğuna vurgu yaptı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan Abide İşhanı açıklaması: En mantıklısı yıkmak!
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan Abide İşhanı açıklaması: En mantıklısı yıkmak!
İçeriği Görüntüle

Farklı ülkelerde Türk kimliğine yönelik önyargıların, dışlayıcı tutumların ve adaletsizliklerin arttığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Türkler, okullarda, iş hayatında ve gündelik yaşamda çeşitli haksızlıklara maruz kalmaktadır. Biz bu haksızlıkları görmezden gelmeyeceğiz. Bu nedenle Türkofobi İzleme Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Bu merkez bir hafıza, takip mekanizması ve çözüm adresi olacaktır.”

Asla Yalnız Değilsiniz

Yıldırım, özellikle yurt dışında eğitim gören Türk öğrencilerine, çalışan işçilere ve ailelerine seslenerek şu mesajı verdi: “Asla yalnız değilsiniz. Bulunduğunuz her coğrafyada karşılaştığınız sorunlar bizim sorunumuz, maruz kaldığınız haksızlıklar bizim mücadelemizdir. Türk’ün gönlü bir attıkça, çözümü de bir olacaktır.”

Bahçeli’nin Yol Göstericiliğine Vurgu

Ülkü Ocakları Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yol göstericiliği ile Türkofobi İzleme Merkezi’nin hem Türkiye’de hem de dünyanın her köşesinde yaşayan Türklerin haklarını savunacağını ifade etti: “Türkofobi İzleme Merkezi, Türk’ün hakkını savunan bir ses, kimliğini koruyan bir siper ve gençlerimiz için yeni bir ufuk olacaktır. Çok yakında faaliyetlerine başlayacağız.”

Muhabir: Haber Merkezi