Altın 6390.36 %0.74
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4311 %0.05
Euro 53.4337 %-0.34
Sterlin 61.4893 %0.02

ASO 60’ncı Yılını Etnoğrafya Müzesinde Kutladı

ASO 60’ncı Yılını Etnoğrafya Müzesinde Kutladı

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Etnoğrafya Müzesi'nde d bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Ankara'nın sanayicileri ile Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri bir araya geldi. Etkinlik kapsamında birçok önemli kişi ve yetkili, ekonomi ve sanayi üzerine konuşmalar yaptı.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Etnoğrafya Müzesi'nde d bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Ankara'nın sanayicileri ile Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri bir araya geldi. Etkinlik kapsamında birçok önemli kişi ve yetkili, ekonomi ve sanayi üzerine konuşmalar yaptı.
ASO, Cumhuriyet'in 100. yılında geleneksel olarak düzenlediği etkinliği Etnoğrafya Müzesi'nde gerçekleştirdi. Etkinliğe büyük ilgi oldu.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi isimler katıldı.

Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

 ASO Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye ekonomisi ve Ankara'nın sanayi ve hizmet sektöründeki gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Türkiye, hızla büyüyen dünya ile ekonomik bütünleşmesini sürdüren, 80 milyonu aşan nüfusuyla yatırımcılara geniş imkânlar sunan büyük pazar konumundadır” dedi.

2023 yılının birinci çeyreğinde yüzde 3.9, ikinci çeyreğinde ise 3.8 büyüme kaydederek, çarpıcı bir başarıya imza atmıştır” diye kaydetti.

Ardıç, “Ekonomimiz muhtemeldir ki 2023 yılının sonunda yüzde 4'ün üzerinde bir büyümeye ulaşacaktır." şeklinde konuştu.

 Ankara'nın tarihine, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarına ve başkentte gerçekleştirilecek projelere dair açıklamalarda bulunan Yavaş, “Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, o medeniyetlere merkez olmuş ve en son Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından başkent olma kimliği ile dünyada tanınmaya başlayan bir kent olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet’in 100’ncü Yılı Bizim Dönemimizde Kutlanacak”

Yavaş, “Böyle önemli bir kimliğe sahip olan Ankara'da, merkezde, Cumhuriyetimizin 100. yılının bizim dönemimizde kutlanacak olması da bizlere özellikle çeşitli sorumluluklar yüklemektedir” dedi.

Ekim ayının sonunda tüm dünyadan dost ve kardeş kentlerimizin de katılımıyla 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu ve bir dizi etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Ankara'nın dört bir yanında 100. yıl coşkusunu hep birlikte, kardeş başkentlerle yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye Geçmişte Birçok Medeniyete Ev Sahipliği Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil, Türkiye'nin son 20 yılda kaydettiği ilerlemeleri ve ekonomi politikalarını anlattı. Yozgatlıgil, “Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, o medeniyetlere merkez olmuş ve en son Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından başkent olma kimliği ile dünyada tanınmaya başlayan bir kent olmuştur” diye ifade etti.

Yavaş, “Böyle önemli bir kimliğe sahip olan Ankara'da, merkezde, Cumhuriyetimizin 100. yılının bizim dönemimizde kutlanacak olması da bizlere özellikle çeşitli sorumluluklar yüklemektedir” dedi.

dikkat çeken Yozgatlıgil, “Ekim ayının sonunda tüm dünyadan dost ve kardeş kentlerimizin de katılımıyla 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu ve bir dizi etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Ankara'nın dört bir yanında 100. yıl coşkusunu hep birlikte, kardeş başkentlerle yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Türkiye'nin uluslararası ekonomik konumuna, dijitalleşme ve yeşil mutabakata dair görüşlerini paylaşarak, “Küresel ekonomide yavaşlama var. Belirsizlikler hakim. Büyük bir mücadele var. Çevremizde bir savaş var. Sanayi ve ticaret savaşına tanık oluyoruz. Tüm bu gelişmelerin ortasında da ülkemiz bulunuyor” diye kaydetti.

Bozay, “Bugün beş kıtada bizim sanayimiz ve ticaretimiz etkin. Türkiye’nin ileriye dönük Türkiye Yüzyılı'nda yapacağı atılımlarda tüm dostları yanımızda görmek istiyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak gümrük ve vize konusunda bizimde yeni dönemde çok yoğun bir çalışma sürecine girdiğimize emin olabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.