Altın 6386.7 %0.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4383 %0.03
Euro 53.4403 %-0.35
Sterlin 61.494 %0.03

Kahramankazan'da Engellilere Özel Asker Kınası Yakıldı

Kahramankazan'da Engellilere Özel Asker Kınası Yakıldı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Engelliler Haftası'nın coşkusunu yaşamak için bir araya gelen engelli gençler, özel bir programla asker kınası yakma etkinliği gerçekleştirdi. Kahramankazan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik, engelli gençlerin bir günlük temsili askerlik deneyimini kutlamak amacıyla yapıldı.

Kumpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, engelli gençler konvoy eşliğinde merkeze getirildi ve önce tıraş edildi. Ardından ellerine kına yakılarak geleneksel asker kına gecesi atmosferi oluşturuldu. Programa Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu da katılarak, engelli gençlerle bir araya geldi ve onların coşkusuna ortak oldu.

Eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte, engelli gençler ve aileleri türküler eşliğinde halay çekip dans ettiler. Belediye Başkanı Çırpanoğlu'nun yaptığı konuşmada, engelli gençlerin sadece ailelerine değil, tüm topluma emanet olduğunu vurguladı. Ayrıca, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak ve topluma daha fazla kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Programın sonunda, 16 Mayıs'ta engelli gençlerin Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak olmaları için duyulan heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Bu tür etkinliklerle engelli gençlerin toplumda daha fazla yer alması ve desteklenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.