Yozgat Yortan Köyü’nde Bahar Mesaisi
Yozgat merkeze bağlı Yortan Köyü’nde üreticiler, bahar sezonunun başlamasıyla birlikte tarlalarda elle gübre serpme çalışmalarına hız verdi. Çiftçiler, yeni tarım sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor.
Yozgat merkeze bağlı Yortan Köyü’nde çiftçiler, baharın gelmesiyle birlikte tarımsal faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Yeni sezon öncesi hazırlıklarını hızlandıran üreticiler, tarlalarda geleneksel yöntemlerle gübreleme çalışmalarına başladı.

Elle Gübre Serpme Çalışmaları Devam Ediyor
Köyde üreticiler, tarlalara gübreyi elle serperek toprağın verimliliğini artırmayı hedefliyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu uygulama, özellikle küçük ve orta ölçekli tarım arazilerinde halen yaygın şekilde kullanılıyor.
Çiftçiler, bu yöntemin hem ekonomik hem de pratik olması nedeniyle tercih edildiğini belirtiyor.

Bahar Sezonu İçin Yoğun Hazırlık
Bahar sezonunun başlamasıyla birlikte Yortan Köyü’nde tarımsal hareketlilik arttı. Üreticiler, ekim öncesi toprak hazırlıklarını tamamlayarak yeni ürün sezonuna güçlü bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.
Tarlalarda yapılan gübreleme çalışmalarının, verimliliği artırması bekleniyor.
Geleneksel Tarım Yöntemleri Sürdürülüyor
Bölgedeki çiftçiler, modern tarım teknikleriyle birlikte geleneksel yöntemleri de kullanmaya devam ediyor. Elle gübreleme uygulaması, köyde uzun yıllardır sürdürülen tarım kültürünün önemli bir parçası olarak görülüyor.

Üreticiler Yeni Sezondan Umutlu
Yortan Köyü’nde üreticiler, bu yılki tarım sezonundan umutlu olduklarını ifade ediyor. Yapılan hazırlıkların ardından tarlaların ekime hazır hale gelmesiyle birlikte üretim sürecinin başlayacağı belirtiliyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.