Altın 6315.45 %-2.07
BIST 14421.15 %-0.5
Dolar 46.3076 %0.01
Euro 53.3529 %-0.81
Sterlin 61.3923 %-1.08

Yozgatlı Kasaptan Etin Sırrı: Taze Eti Renginden ve Canlı Görünümünden Anlarsınız

Yozgatlı Kasaptan Etin Sırrı: Taze Eti Renginden ve Canlı Görünümünden Anlarsınız

Yozgat’ta hizmet veren Türkoğlu Altın Gurme Kasap ve Şarküteri çalışanı Soner Koçak, uzun yıllara dayanan meslek tecrübesiyle et seçiminin püf noktalarını anlattı.

Yaklaşık 25 yıldır kasaplık yapan Koçak, vatandaşların taze eti nasıl ayırt edebileceğini açıklarken, kuzu etinin lezzeti konusunda da önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çeyrek Asırlık Tecrübe ile Mesleğini Sürdürüyor

Yozgat'ta faaliyet gösteren Türkoğlu Altın Gurme Kasap ve Şarküteri çalışanı Soner Koçak, Çamlık Medya’nın esnaf köşesine konuk oldu. Kasaplık mesleğine Antalya’da başladığını belirten Koçak, yaklaşık 25 yıldır sektörün içinde yer aldığını söyledi.

Mesleğini severek yaptığını ifade eden Koçak, yıllar içerisinde et tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini belirtti.

Yozgatlılar Daha Çok Dana Eti Tercih Ediyor

Yozgat’ta vatandaşların ağırlıklı olarak dana eti tükettiğini söyleyen Koçak, kuzu etine olan ilginin son yıllarda artmaya başladığını dile getirdi.

Kuzu etinin bazı vatandaşlar tarafından kokusu nedeniyle tercih edilmediğini ifade eden Koçak, doğru şekilde hazırlanan kuzu etinin son derece lezzetli olduğunu belirterek, müşterilerine bu alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

“En Lezzetli Et Kuzu Etidir”

Et çeşitleri arasında kuzu etinin ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Koçak, özellikle pirzola ve but etlerinin yumuşaklığıyla öne çıktığını ifade etti.

Dana etinde ise kontrfile, bonfile ve sırt bölgesinden elde edilen etlerin en yumuşak ve lezzetli bölümler arasında yer aldığını belirten Koçak, kaliteli et seçiminin pişirme sonucunu doğrudan etkilediğini söyledi.

Taze Et Nasıl Anlaşılır?

Vatandaşların et satın alırken dikkat etmesi gereken noktaları da paylaşan Koçak, taze etin en önemli göstergelerinden birinin canlı görünümü olduğunu söyledi.

Dana etinin açık pembe renkte olması gerektiğini belirten Koçak, rengin koyulaşması ve canlılığını kaybetmesinin etin tazeliği hakkında önemli ipuçları verdiğini ifade etti.

Kıyma ve Kuşbaşı Yozgat’ta Yoğun İlgi Görüyor

Yozgat’ta kıyma ve kuşbaşı hazırlatmanın oldukça yaygın olduğunu söyleyen Koçak, vatandaşların satın aldıkları etin kalitesine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

İşletmelerinde kullanılan etlerin kendi ürünleri olduğunu belirten Koçak, müşterilere güvenilir ve kaliteli hizmet sunmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

“Etle İlgili Her Türlü Hizmeti Veriyoruz”

Kasap dükkânında müşterilerin taleplerine göre etlerin parçalanması, doğranması, kıyma çekimi, kuşbaşı hazırlanması ve iç hazırlama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Koçak, vatandaşları iş yerlerine davet etti.

Taşköprü Mahallesi Eski Hastane Yolu üzerindeki Gürses AVM altında hizmet verdiklerini belirten Koçak, kaliteli et ve profesyonel hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.