Yozgat'ta Araç Sahiplerine İyi Haber: Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Uygulamasında Değişiklik Kapıda
Türkiye'de araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. Adana 4. Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine yapılan önemli bir inceleme sonucunda, araç satışı sonrası eski sahibinin sigortasının 15 gün devam etmesi uygulamasının Anayasa'ya aykırı olduğu tespit edildi.
Bu tespitin ardından Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan kapsamlı bir inceleme sonucunda, zorunlu mali sorumluluk sigortası uygulamasının araç satışının ardından devam etmesinin sona erdiği belirtildi.
Bu kararın Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazanmasıyla birlikte, otomobil sahipleri için önemli bir dönemeç yaşanmış oldu. Artık, araç satışının ardından eski sahibinin sigortasının devam etmesi zorunluluğu sona eriyor.
Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla birlikte, trafik sigortası düzenlemelerinde önemli bir değişiklik kapıda. Kararın yürürlüğe gireceği tarih, 9 ay sonrası olarak belirlendi.
Bu kararın etkisiyle, trafik sigortası alanında yeni bir yol haritasının çizilmesi bekleniyor. Bu durum, hem araç sahipleri hem de sigorta sektörü için önemli bir değişimi beraberinde getirecek.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.