Yozgat'ta Elektrik Kesintisi Alarmı! Birçok İlçe Etkilenecek

Yozgat'ta Elektrik Kesintisi Alarmı! Birçok İlçe Etkilenecek

Yozgat'ta 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde planlı bakım, yatırım ve şebeke çalışmaları nedeniyle birçok ilçe ve mahallede elektrik kesintisi uygulanacak. Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek ve Yozgat merkezde yaşayan vatandaşların kesinti saatlerine dikkat etmeleri istendi.

Yozgat'ta elektrik dağıtım şirketi tarafından gerçekleştirilecek planlı bakım, yatırım ve şebeke yenileme çalışmaları kapsamında 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde birçok ilçe, mahalle ve köyde elektrik kesintisi yaşanacak. İş sağlığı ve güvenliği kuralları çerçevesinde yapılacak çalışmalar nedeniyle belirlenen bölgelerde saatlerce elektrik verilemeyecek.

Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kesinti saatlerini dikkate almaları ve gerekli tedbirleri önceden almaları gerektiğini belirtti.

Akdağmadeni'nde İki Ayrı Elektrik Kesintisi

20 Temmuz Pazar günü Akdağmadeni ilçesinde iki farklı bölgede planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Karacaören Köyü'nde yatırım çalışmaları nedeniyle 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Aynı gün Ortaköy Köyü'nde ise şebeke çalışmaları kapsamında 10.00-12.00 saatleri arasında planlı kesinti yapılacak.

Aydıncık'ta Mahalle ve Köyler Etkilenecek

21 Temmuz Salı günü Aydıncık ilçesinde bakım çalışmaları nedeniyle iki ayrı program uygulanacak.

Baştürk Mahallesi genelinde 09.00-12.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Günün ikinci bölümünde ise Sakızlık Köyü'nde 14.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Boğazlıyan'da İki Gün Kesinti Var

Boğazlıyan ilçesinde de bakım çalışmaları nedeniyle farklı tarihlerde planlı kesintiler gerçekleştirilecek.

20 Temmuz'da Bahariye Köyü'nde 09.00-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

21 Temmuz'da ise Belören, Oğulcuk, Yazıkışla ve Yazıçepni köylerinde 09.30-13.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Çayıralan'da Dört Yerleşim Yerinde Elektrik Kesilecek

20 Temmuz tarihinde Çayıralan ilçesinde gerçekleştirilecek bakım çalışmaları kapsamında;

  • Beypınarı,
  • Söbeççimen,
  • Avşaralan,
  • Güzelyayla

bölgelerinde 09.00-16.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Çekerek'te Mahalle ve Köylerde Çalışma Yapılacak

Çekerek ilçesi, planlı kesintilerden en fazla etkilenecek ilçeler arasında yer aldı.

Gökdere Köyü'nde yatırım çalışmaları nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Ayrıca;

  • Bağlarbaşı Mahallesi ile S. Ahmet Evliya Mahallesi'nin bir kısmında
  • Yunus Emre Mahallesi'nde

bakım çalışmaları nedeniyle 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Yozgat Merkezde TOKİ Konutları da Etkilenecek

Yozgat merkezde gerçekleştirilecek bakım çalışmaları kapsamında Köseoğlu Mahallesi TOKİ Konutları ile Şeyh Osman Mahallesi'nin bir bölümünde 20 Temmuz Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Yetkililer, çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde bölgelere elektrik enerjisinin daha erken verilebileceğini belirtirken, olumsuzluk yaşanmaması adına vatandaşların elektronik cihazlarını korumaları ve günlük planlarını kesinti saatlerine göre yapmaları tavsiyesinde bulundu. Yapılacak bakım ve yatırım çalışmalarının ise elektrik şebekesinin daha güvenli ve kesintisiz hizmet vermesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaynak:Çelebi Yıkılmaz

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.