Yozgat’ta TMO’dan Çiftçiye Gece Mesaisi
Yozgat’ta 2026 yılı hububat hasat sezonu devam ederken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üreticilerin ürünlerini bekletmeden teslim edebilmesine yönelik uygulaması çiftçilerden olumlu karşılık gördü. Yerköy’de biçerdöveri tarlaya giren üreticilerin randevu tarihleri ileri bir tarihte olsa dahi ürünleri teslim alınırken, TMO ekipleri gece saat 23.30’a kadar alımlarını sürdürdü.
Hasadın yoğunlaştığı Yozgat’ta çiftçinin ürününü zamanında teslim edebilmesi büyük önem taşıyor. TMO’nun Yerköy’de yürüttüğü çalışma ile hasadı yapılan ürünlerin randevu tarihi beklenmeden teslim alınması üreticilere kolaylık sağladı.
Biçerdöver Tarlaya Girdiyse Randevu Beklenmiyor
Uygulama kapsamında randevu tarihi ileride bulunan ancak hasada başlayan çiftçilerin ürünlerinin bekletilmeden alınmasına imkân sağlanıyor.
Böylece üreticinin hasat ettiği hububatı uzun süre bekletmesinin önüne geçilirken, hasat ve teslimat sürecinin daha hızlı yürütülmesi amaçlanıyor.
TMO’da Mesai Gece 23.30’a Kadar Sürdü
Yerköy Orhan Köyü’nde üretim yapan çiftçi Nihat İnan, bu yıl uygulanan sistemden memnun olduklarını belirtti.
Geçmiş yıllarda randevu ve ürün teslimi konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade eden İnan, “Biçerdöver tarlaya girdiğinde ürünümüzü bekletmeden teslim ettik. Gece 23.30’a kadar alımlar devam etti. Bu uygulama çiftçimiz için büyük kolaylık oldu” dedi.
Başmüdür Ünal: “Hiçbir Üreticimiz Mağdur Olmasın”
Yozgat TMO Başmüdürü Ömer Ünal da çalışmaların merkezinde üreticinin bulunduğunu vurguladı.
Ünal, “Amacımız hiçbir üreticimizin mağdur olmaması. Randevu tarihi ileri olsa bile biçerdöveri tarlaya giren çiftçimizin ürününü bekletmeden teslim alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çiftçiden TMO Ekiplerine Teşekkür
Hasat döneminin yoğunluğuna rağmen gece geç saatlere kadar çalışan TMO ekipleri üreticilerin takdirini topladı. Çiftçiler, ürünlerini daha hızlı ve düzenli şekilde teslim edebilmelerinin hasat döneminde önemli bir rahatlık sağladığını ifade etti.
Yozgat genelinde devam eden hububat hasadıyla birlikte TMO’nun ürün alım sürecinin de yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.