Etkinlik, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Çapanoğlu Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.
Akademik Katılım Yoğundu
Sempozyuma, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, fakülte akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Prof. Dr. Ercan Polat: Bu Platform Öğrencilerimizin Özgüvenini Artırıyor
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Polat, açılış konuşmasında sempozyumun sadece bilimsel bir etkinlik olmadığını vurguladı. Polat, “Bu sempozyum, öğrencilerimizin araştırma yapma, düşüncelerini ifade etme ve özgüvenle sunum yapma becerilerini geliştirdiği önemli bir platformdur. Spor bilimleri alanındaki her çalışma, toplum sağlığına ve gençliğin gelişimine yapılan bir yatırımdır” dedi.
Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu: Bu Tür Etkinlikler Artmalı
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, öğrenci sempozyumlarının akademik hayat için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri açısından büyük önem taşıyor. Toplum önünde konuşma tecrübesi kazanmaları da özgüven açısından oldukça değerlidir” ifadelerini kullandı.
Güncel Konularla Sözel Oturumlar Gerçekleştirildi
Açılış konuşmalarının ardından başlayan sözel oturumlarda, öğrenciler ilgi çekici ve güncel konular üzerine sunumlar yaptı. “Geçmişten Günümüze Modern Olimpiyatlar”, “Futbolda VAR Sistemleri”, “Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinin Yapay Zekâ Farkındalıklarının İncelenmesi” ve “Antrenman Yükü Belirleme Yöntemleri” gibi konular ele alındı.