Yozgat Eczacı Odası yönetim kurulu üyeleri, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ile bir araya gelerek şehirde çevre ve halk sağlığını yakından ilgilendiren önemli bir konuyu değerlendirdi. Ziyaret kapsamında özellikle kullanılmayan ve atık hale gelen ilaçların çevreye ve insan sağlığına etkileri masaya yatırıldı.
Görüşmede ayrıca, oda bünyesinde görev yapan ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Eczacı Muhammed Emin Erbek de yer aldı.
“Atık İlaç” Sorunu Gündemin Merkezinde
Toplantının ana başlığını, çevre ve halk sağlığı açısından risk oluşturan “Atık İlaç” konusu oluşturdu. Kullanım süresi dolmuş, evlerde biriken ya da doğru şekilde imha edilmeyen ilaçların doğaya ve su kaynaklarına karışmasının ciddi bir çevresel tehdit oluşturduğu vurgulandı.
Bu kapsamda, atık ilaçların kontrollü şekilde toplanması ve imha edilmesine yönelik yeni bir sistem kurulması gerektiği ifade edildi.

Yeni Proje ile Yozgat’ta Farkındalık Artacak
Ziyarette, Yozgat Eczacı Odası tarafından kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi planlanan “Atık İlaç Projesi” de gündeme alındı. Proje ile birlikte vatandaşların evlerinde biriken kullanılmayan ilaçları güvenli toplama noktalarına teslim etmeleri ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi hedefleniyor.




