Altın 6422.99 %1.25
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4392 %0.02
Euro 53.4985 %-0.27
Sterlin 61.605 %0.21

Yozgat’ta “Tarih İçin Bir Ok At” Yarışması: 448 Sporcu Ata Sporunda Buluştu

Yozgat’ta “Tarih İçin Bir Ok At” Yarışması: 448 Sporcu Ata Sporunda Buluştu

Yozgat’ta bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları bir araya getirdi.

19 üniversite ve 24 kulüpten toplam 448 sporcunun katıldığı organizasyonda, hem kıyasıya rekabet hem de tarih bilinci ön plana çıktı.

Yozgat’taki okçuluk yarışmasına kaç sporcu katıldı?

Yozgat’ta düzenlenen 7. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması’na 19 üniversite ve 24 kulüpten kadın ve erkek toplam 448 sporcu katıldı.

Ata sporu Yozgat’ta yaşatılıyor

Yozgat’ta düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması, ata sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirildi.

Organizasyonda sporcular, gün boyu süren yarışmalarda hem bireysel başarı için mücadele etti hem de geleneksel değerleri yaşatma bilinciyle atışlar gerçekleştirdi.

“Tarih için bir ok at” teması dikkat çekti

Yarışmada en dikkat çeken bölümlerden biri ise “Tarih için bir ok at” teması kapsamında yapılan anlamlı atışlar oldu.

Sporcular:

  • Malazgirt Zaferi için 10.71 santimetre
  • İstanbul’un Fethi için 14.53 santimetre
  • Cumhuriyet’in ilanı için 19.23 santimetre

mesafelerden hedeflere ok atarak tarihi olaylara dikkat çekti.

Sporcular hem yarıştı hem mesaj verdi

Organizasyona katılan sporcular, yalnızca yarışmak için değil, aynı zamanda geleneksel sporların önemine dikkat çekmek için de sahadaydı.

Sakarya Üniversitesi’nden Azra Hocaoğlu, okçuluğun gençlere sabır ve disiplin kazandırdığını belirterek, “Okçuluk sadece bir spor değil, insana çok şey katan bir branş. Gençlerin bu spora yönelmesi önemli” dedi.

“Heyecanlı ve anlamlı bir organizasyon”

Amasya Üniversitesi sporcusu Nuri Sert ise yarışmaya ikinci kez katıldığını ifade ederek, “Geçen yıl ilk madalyamı burada aldım. Bu yıl da aynı heyecanla geldik. Güzel bir ortam var, hak ettiysek yine madalya ile dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Gençlere ilham veren organizasyon

Yarışmaya katılan sporculardan Emirhan Çağatay Özenalp de organizasyonun gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Bu tür etkinlikler gençleri geleneksel sporlara yönlendiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Geleneksel sporları geleceğe taşımak

Yetkililer, organizasyonun temel amacının geleneksel Türk okçuluğunu geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak olduğunu belirtti.

Bu tür etkinliklerle hem kültürel mirasın yaşatılması hem de gençlerin spora teşvik edilmesi hedefleniyor.

Yozgat’ta spor ve tarih buluştu

Yozgat’ta düzenlenen 7. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması, sporun ve tarihin iç içe geçtiği önemli bir organizasyon olarak dikkat çekti.

448 sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, hem rekabet hem de kültürel değerler açısından unutulmaz anlara sahne oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.