Akdeniz Üniversitesi, farklı fakültelerde görevlendirilmek üzere profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. Yozgatlı akademisyen adayları için önemli bir fırsat sunan bu ilana başvurular 3 Aralık 2025 mesai bitimine kadar şahsen yapılabilecek.
Başvurular, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre değerlendirilecek. Adayların lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik gibi akademik belgelerini, özgeçmişlerini ve bilimsel çalışmalarını hem fiziksel dosya hem de taşınabilir bellek olarak başvuruya eklemeleri gerekiyor.
Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?
İlana göre, başvuru yapılabilecek kadrolar ve aranan şartlardan bazıları şöyle:
- Eğitim Fakültesi – Profesör: Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında doktora ve doçentlik unvanı sahibi olmak, ölçme değişmezliği ve tematik analiz konularında çalışmaları bulunmak.
- Edebiyat Fakültesi – Doçent: Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri alanında doçentlik almış, Yunan epigrafisi üzerine yayınları olmak, yabancı dil şartını İngilizce, Almanca ya da Yunanca ile karşılamak.
- Tıp Fakültesi – Doçent: Ortopedi ve Travmatoloji alanında doçent olmak, omurga cerrahisi ve skolyoz konusunda deneyim ve yayın sahibi olmak.
- Tıp Fakültesi – Doktor Öğretim Üyesi: KBB alanında en az 4 yıl uzmanlık deneyimi, yapay zeka, endoskopik sinüs cerrahisi ve efferent işitsel sistem üzerine bilimsel yayınları bulunmak.
Başvuru İçin Son Tarih 3 Aralık
Yozgatlı akademisyen adaylarının, Akdeniz Üniversitesi’nin http://personel.akdeniz.edu.tr
adresindeki başvuru formu ve istenilen belgelerle birlikte, Antalya’daki Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Posta ya da e-posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecek.




