Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 9 Nisan 2025 tarihli ve 32866 sayılı Resmî Gazete’de yer alan atama kararları kapsamında, Yozgatlı hukukçu Cem Duran Uzun, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.
Cem Duran Uzun Kimdir?
1978 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Cem Duran Uzun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Uzun, “Anayasa Hukuku Açısından Siyasi Partilerin Finansmanı” başlıklı doktora teziyle akademik çalışmalarına katkı sağlamıştır.
Akademik kariyerine Çankaya Üniversitesi’nde devam eden Uzun, aynı zamanda Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde anayasa, hükümet sistemleri, yargı ve insan hakları alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Uzun, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak da görev almaktadır.
Cem Duran Uzun’un Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’na atanması, hukuk alanındaki deneyimi ve birikimiyle kurula önemli katkılar sağlaması bekleniyor.