Ödül, Erkut Ekinci tarafından takdim edilirken, gecede sanatın birleştirici gücü ve hemşehrilik bağı ön plana çıktı.

Ankara’da Prestij Gecesi
Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun geleneksel hale getirdiği Prestij Ödülleri, bu yıl 14 Şubat 2026 tarihinde Ankara’daki Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Siyaset, akademi, iş dünyası ve sanat camiasından birçok ismin katıldığı gecede, farklı kategorilerde başarı gösteren isimler ödüllerini aldı.
Sanat kategorisinde ise salonda ayrı bir heyecan yaşandı. “Yılın Sanatçısı” ödülüne layık görülen Hayko Cepkin’in isminin anons edilmesiyle birlikte uzun süre alkışlar yükseldi.
Ödülü Erkut Ekinci Takdim Etti
Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, ödülü takdim ederken sanatın toplumları birleştiren gücüne vurgu yaptı. Kültür ve sanat alanında üretim yapan isimlerin yalnızca bireysel başarı elde etmediğini, aynı zamanda memleket adına da değer ürettiğini ifade etti.
Gecede yapılan konuşmalarda, Yozgatlıların yalnızca bürokraside ve siyasette değil, sanat dünyasında da güçlü izler bıraktığına dikkat çekildi.

Hayko Cepkin: “Ne Memleketmiş!”
Ödülünü aldıktan sonra sahnede samimi ve esprili bir konuşma yapan Hayko Cepkin, geceye damga vurdu. Konuşmasına “Hayatımın en enteresan ödül töreni oluyor. Hep içimden gülmek geliyor” sözleriyle başlayan sanatçı, salonda tebessüm oluşturdu.
Cepkin, bir dizide konuk oyuncu olarak yer aldığı döneme atıf yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi gözümün biri küçük olduğu için hep bununla ilgili anekdotlara konu oluyorum. ‘Şu gözün ekmeğini ne yedin be?’ diye bir sözüm vardı. Vallahi bu Yozgatlıların da bayağı ekmeğini yiyen hale geldim. Ne memleketmiş!”
Babaannesinden aldığı mirası taşımanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten sanatçı, Yozgat kökleriyle gurur duyduğunu vurguladı.
“Memleketimde Konser Vermek Onur”
Erkut Ekinci’nin davetiyle Yozgat’ta konser verme fırsatı bulduğunu da dile getiren Cepkin, “Büyük bir mirası taşımak benim için onur verici. Memleketimde konser verebilme şansını bulduğum için kendisine gönül borcum var. Kendisine çok büyük bir sevgi ve saygı besliyorum” dedi.
Sanatçının bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
Sanat ve Hemşehrilik Aynı Çatı Altında
Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği 2025 Prestij Ödülleri gecesi, yalnızca ödül takdimi yapılan bir organizasyon olmanın ötesine geçti. Gece boyunca verilen mesaj netti: Yozgatlıların başarı hikâyesi; sanatla, kültürle ve üretimle büyümeye devam ediyor.
“Yılın Sanatçısı” ödülünün Hayko Cepkin’e verilmesi, sanatın evrensel dili ile hemşehrilik bağını aynı sahnede buluşturdu. Prestij gecesi, Yozgat’ın kültürel hafızasında özel bir yer edindi.




