Gastronomi alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki becerilerini sergileyebileceği etkinlik, büyük bir heyecana sahne oldu.

Kayseri Yemek (1)

Yozgat Belediye Meclisi’nde gerginlik gündemden düşmüyor
Yozgat Belediye Meclisi’nde gerginlik gündemden düşmüyor
İçeriği Görüntüle

Yozgat’tan da öğrenciler katıldı

Kayseri’de gerçekleştirilen yarışmaya Kayseri’den 8, Nevşehir’den 4, Sivas, Kırşehir, Niğde ve Yozgat’tan ise birer okul olmak üzere toplamda 48 öğrenci katıldı. Öğrenciler, mutfak sanatlarındaki yeteneklerini sergileyerek birincilik için mücadele etti. Yarışma ile ilgili bilgi veren Gastronomi Mutfak Festivali Türkiye Koordinatörü Barış Ondaş, etkinliğin amacının öğrencilere Türk Mutfağını sevdirmek ve eksik kalan, unutulmuş tarifleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirtti. Ondaş, “Geçen yıl geleneksel mutfak üzerine yoğunlaşmıştık, bu yıl ise geleneksel Türk Mutfağını modern çizgilerle sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kayseri Yemek (3)

Birincilik hedefi ile yarışıyoruz

Yarışmaya katılan Kocasinan Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri 11. sınıf öğrencisi Elif Kara, yarışma için hazırladıkları menüyü anlattı: “Bugün başlangıç tabağımızda humus yatağında hurmalı pastırma sarması yapıyoruz. Pastırma, Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünlerinden biri, bu yüzden pastırma sarmasını seçtik. Ana yemek olarak ise Develi’ye özgü pırtım pırt aşı yapacağız. Tatlı olarak da Kayseri’nin meşhur nevzine tatlısını tercih ettik.” Kara, Kayseri mutfağını tanıtmak istediklerini ve birincilik hedefiyle yarışmaya katıldıklarını belirtti.

Kayseri Yemek (4)

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın, Kayseri’deki ilk ayağına 16 okul ve toplamda 48 öğrenci katıldı. Etkinlik, Türkiye’nin 7 bölgesinde 2’şer ilde düzenlenerek, 403 okul ile tamamlanacak. Jüri üyeleri, tüm ülkede yarışmayı takip ederek, finali Nisan ayında yapmayı planlıyor.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı