Özellikle B12 vitamini ve demir eksikliğinin yaygın olduğunu belirten Korkmaz, kadınlarda demir eksikliğinin daha fazla görüldüğünü vurguladı.
Korkmaz, demir emilimini olumsuz etkileyen beslenme alışkanlıklarına dikkat çekerek, "Çay ve kahveyi demir açısından zengin besinler veya demir takviyeleriyle birlikte tüketmemek gerekiyor. En az iki saat ara verilmesi önemli. Ayrıca süt, yoğurt ve ayran gibi süt ürünleri de demirin emilimini azaltır. Bu yüzden demirden zengin besinlerle birlikte tüketilmemeli" dedi.
Sakatatlar tercih edilebilir
Demirden zengin besinler arasında et, tavuk, balık, kuru baklagiller, kuru meyveler, kuru yemişler ve yeşil yapraklı sebzelerin yer aldığını aktaran Korkmaz, kolesterol problemi olmayanların arada ciğer gibi sakatatları da tercih edebileceğini belirtti.
B vitamini eksikliğine de dikkat çeken Diyetisyen Korkmaz, özellikle B3K2 formunun günlük kullanımının faydalı olduğunu söyledi: "Eksikliği olmasa bile, kilo başına günde bir damla alınmasını öneriyorum. Ben de kendim bu şekilde kullanıyorum." Ayrıca omega-3 ve krill yağı formlarının da günlük takviye olarak tercih edilebileceğini ifade etti.
Vitamin ve mineral eksikliklerinin sadece kan değerlerini değil, metabolizma hızını, kilo kaybını ve ideal kiloda kalmayı da etkilediğini belirten Korkmaz, "Umarım herkes ideal vitamin ve mineral dengesine ulaşır" temennisinde bulundu.