Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni personellerin ülkenin dört bir yanındaki DSİ birimlerinde görevlendirileceğini belirtti ve “Yeni çalışma arkadaşlarımızın işlerinde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

İşçi Kadroları Noter Kurasıyla Belirlenecek

Toplam alımın bin 305’i işçi pozisyonlarında olacak. Bu kadrolara başvuracak adaylar, noter kurasıyla belirlenecek. İşçi alımlarında kadro dağılımı ise şöyle:

210 usta yardımcısı

154 aşçı yardımcısı

154 şoför

140 düz işçi

116 bakımcı-yağcı

105 sürveyan

Yozgattt-7

69 sondaj işçisi

66 treyler operatör yardımcısı

64 laborant yardımcısı

59 teknisyen

58 topoğraf

44 bekçi

19 su dağıtım teknisyeni

15 akaryakıtçı

13 hidrolog yardımcısı

7 jeofizik teknisyeni

TCDD’den Yozgat’ta Dev İstihdam Fırsatı: 780 Sürekli İşçi Alımı Başlıyor
TCDD’den Yozgat’ta Dev İstihdam Fırsatı: 780 Sürekli İşçi Alımı Başlıyor
İçeriği Görüntüle

5 alet operatörü

2 teknik ressam

2 pompaj istasyonu operatörü

1 döşemeci yardımcısı, 1 fotoğrafçı ve 1 kompresör operatörü

Personel Isci Alimi

Operatör Alımları Sınavla Yapılacak

Bunun yanı sıra 84 operatör kadrosu da açılacak. Operatör alımları noter kurasıyla değil, yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav ile gerçekleştirilecek.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Bekleniyor

DSİ personel alımı başvurularına dair detaylar henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak başvuruların İŞKUR üzerinden yapılması bekleniyor. Resmî Gazete’de ilan yayımlanmasının ardından, İŞKUR tarafından adaylara başvuru duyurusu yapılacak.

Yozgat’ta iş arayan vatandaşlar için büyük bir fırsat sunan bu alımlar, taşra teşkilatında görev almak isteyen herkes için umut verici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Muhabir: Haber Merkezi