Başkan Arslan, sürece kapalı olmadıklarını vurgulayarak, 450 hak sahibinin mağdur edilmemesi şartıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Yozgat şehir merkezinde uzun süredir gündemde olan Abide İşhanı’nın geleceğiyle ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. AK Parti Yozgat İl Başkanı Hasan Kandemir’in, iş hanının yıkımı için bakanlık destekli bir çözüm önerisi üzerinde görüşme çağrısında bulunmasının ardından, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Başkan Arslan, Abide İşhanı’nda yaklaşık 450 hak sahibi bulunduğunu hatırlatarak, bu büyüklükte bir sürecin belediye imkânlarıyla tek başına yürütülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Abide Kapak

“450 Hak Sahibinin Beklentisi Esas Alınmalı”

Kazım Arslan açıklamasında, sürecin temel noktasının hak sahiplerinin beklentileri olduğunu vurguladı. Arslan, “Abide İşhanı’nda 450 tane hak sahibi var. Bu 450 kişinin beklentisine cevap verecek şekilde bir rezerv alan oluşturulabilirse, elbette bu önemli bir adımdır. Ancak böyle bir projeyi belediye imkânlarıyla gerçekleştirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Başkan Arslan, bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sürece dahil olmasının kritik önem taşıdığını belirtti.

Yozgat’ta bir belediye işçi alacak!
Yozgat’ta bir belediye işçi alacak!
İçeriği Görüntüle

“Bakanlık Devreye Girerse Destek Veririz”

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Hasan Kandemir’in girişimlerine tamamen kapalı olmadıklarının da altını çizdi. Arslan, “Eğer il başkanımız bu işin arkasında duruyorsa, 450 hak sahibine uygun bir rezerv alan oluşturulabiliyorsa ve Çevre Bakanlığı bu sürecin içine giriyorsa, biz belediye olarak her türlü desteği veririz. Hatta teşekkür de ederiz” dedi.

Muhabir: ORHAN KALABALIK