Çekerek Barajı’nın Arpaç köyü mevkiinde balıkçılar, ağlarını attıktan sonra ertesi gün toplama işlemine geldiklerinde oldukça büyük bir balıkla karşılaştı.
Balıkçılardan bu yılın ilk büyük balığı
Ağlarını çekerken balığın ağırlığını hisseden balıkçılar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balıkçılara göre, bu yıl ilk kez bu büyüklükte bir balık yakalanmıştı. Büyük sazanın yakalanması, balıkçılarda büyük bir sevinç oluşturdu.
Çıkarırken mücadele ettik
Balıkçı Murat Erol, yaşadığı anı şu şekilde anlattı: "Ağımızı attık, ertesi gün çekerken böyle büyük bir balıkla karşılaştık. Ağda olduğunu fark ettik ve balığı çıkarmak için biraz mücadele ettik. Yüzer ağda takılı olan balık suyun yüzeyindeydi. Bu, barajda yakaladığımız ilk kez böyle bir balık. Çok mutluyuz ve çok sevinçliyiz."
Bir diğer balıkçı İsmail Yiğit ise geçen yıl 27 kiloluk bir balık tuttuklarını, bu yıl ise yaklaşık 14 kiloluk bir sazan yakaladıklarını belirtti. Yiğit, "Çekerek’te daha büyük balıkların olduğuna inanıyorum" dedi.