2026 yılında hac ibadetini yerine getirmek isteyen Yozgatlı vatandaşlar için süreç resmen başladı. 5 Kasım 2025’te Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde ismi çıkan adaylar, kesin kayıt işlemlerini 11-21 Kasım 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Bu yıl yapılan kura çekimine toplam 1 milyon 799 bin 835 kişi başvurdu. Kurada adı çıkan 84 bin 942 hacı adayı, Diyanet’in belirlediği takvime göre kutsal topraklara gidecek.

Hac Kayıtları E Devlet’te Başlıyor-1Sonuçlar e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilirken, adaylara bilgilendirme mesajı da gönderildi. Yozgat’ta hac ibadetine hazırlanan birçok vatandaş, kayıt işlemleri için e-Devlet ekranına yöneldi.

Yozgat Belediyesi Meclisi Toplandı: Su Kayıp Kaçak Oranı Açıklandı
Yozgat Belediyesi Meclisi Toplandı: Su Kayıp Kaçak Oranı Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Ek Kayıtlar 27 Kasım’da Başlayacak

Kesin kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar için 27 Kasım - 5 Aralık 2025 tarihleri arasında ek kayıt dönemi başlayacak. Bu süreçte illere göre boş kalan kontenjanlar doğrultusunda yeni adaylar sisteme dahil edilecek.

Kayıtlar e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Tüm hac kayıt işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek. Yozgatlı hacı adayları, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecek. Hacı adaylarının belirtilen tarihlerde işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Muhabir: Tarık Yılmaz