Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) – Dayanışma Projeleri kapsamındaki “Çevreye Sahip Çık, Geleceğe Umut Ol” başlıklı proje çerçevesinde doğaya anlamlı bir katkı sağlandı.
Çeşitli çöpler geri dönüşüme kazandırıldı
Projeye gönüllü olarak katılan çevreci gençler, Kazankaya Kanyonu’nda çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlik boyunca doğada rastlanan plastik atıklar, cam şişeler, metal kutular ve çeşitli çöpler toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Temizlik çalışmaları, hem doğanın korunması hem de çevre kirliliğinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik sonrası açıklama yapan katılımcılar, doğaya zarar veren atıkların yaşam alanlarını tehdit ettiğine vurgu yaparak, temiz bir çevre için bireysel farkındalığın ve ortak hareket etmenin önemine dikkat çekti.