14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28'nci dönem Milletvekilliği genel seçimi öncesinde listeler muhtarlıklarda askıya çıktı.


Yozgat Muhtarlar Odası Başkanı Mustafa Sevimli, bugün itibari ile Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimi için listelerin askıya çıktığını söyledi.


Sevimli, "Listelerimiz 2 Nisan tarihine kadar askıda kalacak. Askı sürecinde vatandaşlarımızın kayıtları yoksa nüfus müdürlüğünden kayıt yaptırmaları gerekecek. Listemizde ismi olmayanlar e-devlet üzerinden girerek isimlerine olup olmadıklarına bakmaları gerekir. Biz sosyal medyalardan da paylaşımlarını yaptık. Bizleri arayarak listede isimlerinin olup olmadıklarını da sormaları mümkün" dedi.


Vatandaşların bu konuda duyarlı olmaya davet eden Sevimli, "Vatandaşlarımız kayıtlı olup olmadıklarını yenilemelerini gerekmektedir. Çünkü elimizde kapalı kayıtlar da bulunuyor. Onun nedeni ise başka ile taşınmış ve kaydını aldırmamış oluyor. Ama o hale eski adresinde gözüktüğü için düzeltmeleri gerekmektedir. Onların tekrar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Seçmen kartlarımız da bir ay sonra geldiğinde dağıtımlarını yapacağız" diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi