Gündem

Yozgat’ta Sosyal Konut Umudu Gerçeğe Dönüştü: TOKİ Kurasında 2 Bin 858 Aile Ev Sahibi Oldu

Yozgat’ta Yüzyılın Konut Projesi kapsamında düzenlenen TOKİ kura çekimi, binlerce vatandaşın heyecanına sahne oldu. 25 bin 214 başvuru arasından 2 bin 858 hak sahibi noter huzurunda belirlenirken, törende sosyal konut vurgusu öne çıktı.

Abone Ol

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Yozgat’ta gerçekleştirilen kura çekimi, sosyal konut hayali kuran binlerce vatandaşı aynı heyecanda buluşturdu. Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Yozgat merkez ve ilçelerinden başvuru yapan 25 bin 214 kişi arasından 2 bin 858 hak sahibi kura yöntemiyle belirlendi.

Kura törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Genel Müdürü Halil Erdoğan, TOKİ Daire Başkanı Cavit Güler, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Yozgat Müftüsü Nihat Kök’ün yaptığı dua ile başladı, ardından kura çekimi için butonlara basıldı.

TOKİ’den Yozgat’a Binlerce Konut Yatırımı

Törende konuşan TOKİ Daire Başkanı Cavit Güler, Türkiye genelinde sosyal konut hamlesinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, Yozgat’ın bu projelerden önemli pay aldığını söyledi. Güler, bugüne kadar Yozgat’ta 8 bin 75 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini, yapımı devam eden projelerle birlikte 1.860’ı konut olmak üzere birçok sosyal donatı alanının da inşa edildiğini ifade etti.

Güler, “Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 500 bin sosyal konut kampanyasının ikinci aşamasında bugün Yozgat’ta hak sahiplerini belirliyoruz. Bu projeler sadece birer konut değil, aynı zamanda güvenli ve planlı yaşam alanlarıdır” dedi.

“Kurada Çıkmayan Vatandaşlarımız Umudunu Kaybetmesin”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Genel Müdürü Halil Erdoğan ise konuşmasında, özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında konut üretiminin stratejik bir öncelik haline geldiğini vurguladı. Erdoğan, “Bugüne kadar 455 bin konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Amacımız, Türkiye’de ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımızın kalmaması. Bugün kurada ismi çıkmayan hemşehrilerimiz üzülmesin, bu süreç artarak devam edecek” diye konuştu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da yaptığı değerlendirmede, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında olduğunu vurguladı. Özkan, “Altyapıdan eğitime, tarımdan ulaşıma kadar her alanda yatırımlarımız sürüyor. TOKİ projeleriyle de vatandaşlarımızı daha güvenli, modern ve sıcak yuvalarla buluşturuyoruz. Bugün 2 bin 858 ailemiz için yeni bir hayatın kapısı aralanıyor” ifadelerini kullandı.