Savunma Sanayinin Yozgatlı kadın patronuna ASO Başkanı Seyit Ardıç’tan anlamlı ziyaret

Savunma Sanayinin Yozgatlı kadın patronuna ASO Başkanı Seyit Ardıç’tan anlamlı ziyaret

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, savunma sanayisinde faaliyet gösteren SM Group'u ziyaret ederek Yozgatlı iş kadını Yönetim Kurulu Başkanı Selenay Mutluer ile bir araya geldi. Ziyarette yerli ve milli üretim, savunma sanayindeki yatırımlar ve genç girişimcilerin sanayideki rolü ele alınırken, iş insanı Bektaş Mutluer de görüşmede hazır bulundu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından SM Group'u ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Selenay Mutluer ile bir araya geldi. Ankara'daki fabrikada gerçekleşen ziyarette, savunma sanayisindeki yatırımlar, üretim süreçleri ve sektörün geleceğine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.

whatsapp-image-2026-07-03-at-10-25-52-2

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen sanayi ve savunma sektöründe yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Yozgatlı genç iş kadını Selenay Mutluer, üretim odaklı vizyonu ve girişimcilik anlayışıyla sektörün yükselen isimleri arasında gösteriliyor.

Ziyarette, SM Group'un kurucularından ve sektörün deneyimli isimlerinden iş insanı Bektaş Mutluer de yer aldı.

Savunma Sanayisinde Yerli Üretim Masaya Yatırıldı

ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın ziyaretinde savunma sanayisinde yerli üretimin güçlendirilmesi, yüksek katma değerli üretim, ihracat potansiyeli ve teknolojik yatırımlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
SM Group'un yürüttüğü projeler hakkında bilgi alan Ardıç, genç girişimcilerin sanayiye kazandırdığı dinamizmin Türkiye'nin üretim gücüne önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Toplantıda ayrıca Ankara'nın sanayi altyapısının geliştirilmesi ve savunma sanayisinin geleceğine yönelik değerlendirmeler de yapıldı.

whatsapp-image-2026-07-03-at-10-25-52

Mutluer: "Üretmeye ve Katma Değer Oluşturmaya Devam Edeceğiz"

SM Group Yönetim Kurulu Başkanı Selenay Mutluer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'nin yerli ve milli üretim hedeflerine katkı sunmayı sürdüreceklerini söyledi.
Mutluer, "Üretimi sadece ekonomik bir faaliyet olarak değil, ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz. Yerli ve milli üretim anlayışımızdan taviz vermeden, savunma sanayisinde katma değer oluşturan projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Sayın Ankara Sanayi Odası Başkanımız Seyit Ardıç'ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk. Sanayimizin gelişimi için kurumlarımızla iş birliğini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Seyit Ardıç: "Genç Girişimciler Türkiye'nin Geleceğidir"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ise genç yaşta üretim ve yatırım yapan girişimcilerin Türkiye'nin sanayi vizyonuna önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Ardıç, "Savunma sanayisi ülkemizin stratejik sektörlerinin başında geliyor. Bu alanda üretim yapan, istihdam sağlayan ve teknolojik yatırımlara öncülük eden firmalarımız ülkemizin gücüne güç katıyor. Özellikle genç girişimcilerimizin cesareti, üretim azmi ve vizyonu bizleri son derece mutlu ediyor. Selenay Mutluer'i ve SM Group ailesini çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum." dedi.
Aileden Gelen Üretim Kültürünü Geleceğe Taşıyor
Selenay Mutluer, ailesinden devraldığı üretim kültürünü modern yönetim anlayışıyla birleştirerek savunma sanayisinde önemli projelere imza atmayı sürdürüyor.
Babasının yıllar içerisinde oluşturduğu bilgi birikimi ve sanayi tecrübesini kendisine rehber edinen genç iş kadını, bu mirası daha ileri taşımayı hedefleyen çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Yerli üretime verdiği önem ve teknoloji odaklı yatırımlarıyla sektörün gelecek vadeden isimleri arasında gösterilen Mutluer, özellikle savunma sanayisindeki faaliyetleriyle adından söz ettiriyor.

Üretim ve İş Birliği Vurgusu Öne Çıktı

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Görüşmede, sanayinin gelişmesi, genç girişimcilerin desteklenmesi ve yerli üretimin güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin artırılması konusunda ortak görüş dile getirildi.
Ankara Sanayi Odası ile sanayi kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin, Türkiye'nin üretim kapasitesi ve uluslararası rekabet gücüne önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.