Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde saygıyla anılıyor. Yozgat’ta da bugün bir dizi tören ve anma programı düzenlenecek. Bu sabah Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema ve Kültür Merkezi’nde devam edecek olan program içeriğinde resim sergisi de yer alıyor. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılacak konuşmaların ardından Anadolu’dan Yeşeren Umut Atatürk adlı Oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler dinletisi ile program sona erecek.

POLAT, ANMA MESAJI YAYIMLADI

Yozgat Valisi Ziya Polat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü n kısa hayatına büyük işler sığdırdığını belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısa hayatına büyük işler sığdırmıştır. Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

MİNNETLE YAD EDİYORUM

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de yayımladığı mesajında şunları kaydetti; “Milletimizi ortak bir yol etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla bu topraklar üzerindeki egemenliğimizi perçinlemiştir. Atatürk ömrünü bu vatana adamış, hayatı boyunca milleti için çalışmış çok önemli bir komutan ve devlet adamı olarak bizlere örnek olmaya devam edecektir. Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılığımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyorum. Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı, sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişinden aldığı güçle tüm engelleme teşebbüslerine rağmen sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

Muhabir: Haber Merkezi