Yerköy’de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Yeni Destek: Poliklinik Hizmete Başladı

Yerköy’de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Yeni Destek: Poliklinik Hizmete Başladı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yönelik önemli bir sağlık hizmeti hayata geçirildi. Yerköy Devlet Hastanesi bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başladı. Poliklinikte vatandaşların sigara bağımlılığı değerlendirilerek kişiye özel bırakma süreci planlanacak.

Yerköy Devlet Hastanesi, tütün bağımlılığıyla mücadele kapsamında yeni bir uygulamayı vatandaşların hizmetine sundu. Hastane bünyesinde açılan Sigara Bırakma Polikliniği ile sigarayı bırakmak isteyenlere profesyonel destek sağlanacak.

Başhekim İlik’ten Vatandaşlara Çağrı

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah İlik, sigara kullanımının önlenebilir hastalıkların önemli nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların daha sağlıklı bir yaşama adım atmalarına destek olmayı amaçladıklarını belirten İlik, “Sigarayı bırakmak için atılan her adım, daha sağlıklı bir geleceğe yapılan önemli bir yatırımdır. Bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla Sigara Bırakma Polikliniğimizi hizmete açtık” dedi.

İlik, sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşları polikliniğin sunduğu hizmetlerden yararlanmaya davet etti.

Kişiye Özel Sigara Bırakma Planı Hazırlanacak

Sigara Bırakma Polikliniği’nde Aile Hekimi Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Gönen Seyfi tarafından hizmet verilecek.

Başvuran vatandaşların öncelikle sigara bağımlılık düzeyi değerlendirilecek. Ardından kişiye özel sigara bırakma planı oluşturularak danışmanlık hizmeti sunulacak. Gerekli görülen durumlarda ise uygun tedavi süreci planlanacak.

Sigarayı Bırakmak İsteyen Yerköylülere Davet

Hastane yönetimi, sigarayı bırakmayı düşünen vatandaşlara çağrıda bulunarak sağlık profesyonellerinden destek almanın bırakma sürecinde önemli olduğunu vurguladı.

Yerköy Devlet Hastanesi, “Sigarayı bırakmak için ilk adımı bugün atın” çağrısıyla vatandaşları yeni hizmete başlayan Sigara Bırakma Polikliniği’ne davet etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.