ABTTF Onursal Başkanı Cafer Alioğlu, ABTTF 22. Dönem Divan Kurulu Başkanı olarak seçilmesininim ardından yaptığı konuşmada, ABTTF’nin kurulduğu 1988 yılından bu yana Yunanistan’daki Batı Trakya Türk toplumunun hak ve davası için yılmadan mücadele ettiğini ve bunun gelecekte de devam edeceğinden şüphe duymadığını belerterek, Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa’da diğer azınlıklarla iş birliği içerisinde olmasının önem arz ettiğini, eğitim ve dini özerkliğinin iade edilmesi için ABTTF’nin çabalarının devam etmesi gerektiğini kaydetti.
ABTTF 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 21. dönem faaliyet raporu Merkez Ofis Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz, 21. dönem saymanlık raporu ABTTF Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin ve 21. dönem denetim raporun ABTTF Denetim Kurulu Başkanı Halit Haşim tarafından sunuldu.
Akabinde yapılan açık oylamada ABTTF 21. Dönem Başkanlık Kurulu oy birliğiyle ibra edildi.
ABTTF 22. Dönem Başkanı ve Başkan Yardımcıları ile Denetim ve Disiplin Kurullarının üyeleri seçildi
Adayların tanıtım konuşmalarının ardından seçimlere gidildi.
ABTTF 22. Dönem Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Halit Habip Oğlu, önümüzdeki dört yıl için yeniden ABTTF Başkanı seçilirken ABTTF Başkanlık Kurulu’na üç yeni isim seçildi.
Yapılan seçimler sonucunda ABTTF 22. Dönem Başkanlık, Denetim ve Disiplin Kurulları aşağıdaki şekilde oluştu:
ABTTF 22. Dönem Başkanlık Kurulu
Başkan: Halit Habip Oğlu
Başkan Yardımcısı: Sami Yusuf
Başkan Yardımcısı: Sebahattin Mümin
Başkan Yardımcısı: Serkan Muran
Başkan Yardımcısı: Mustafa Kasap
Başkan Yardımcısı: Yakup Yakup Salih
Başkan Yardımcısı: Ali Osman
Başkan Yardımcısı: Nabi İbrahimcik
Başkan Yardımcısı: Vedat Arap
Başkan Yardımcısı: Fuat Ali
Başkan Yardımcısı: Şerif Şerif
Yedek Üyeler
Enes Düdükçü
İbrahim İpram
Ahmet Pehliven
Veysel İsmal Hasan
ABTTF 22. Dönem Denetim Kurulu
Halit Haşim
Gökhan İsmail Hasan
Yasin Hasan
ABTTF 22. Dönem Disiplin Kurulu
Ali İpram
Halit Faik Oğlu
Erol Haşim
Seçimlerin ardından ABTTF’nin dil eşitliği ve azınlık eğitimi konularında çalışan ve Avrupa’nın pek çok ülkesinden üyesi bulunan Avrupa Dilsel Eşitlik Ağı’na (ELEN) üye olmasına oy birliğiyle karar verilirken ABTTF Genel Kurulu’nun Batı Trakya Türk toplumunun eğitim alanında yaşadığı sorunlar hakkında kamuoyuna çağrı mesajı yine oy birliğiyle kabul edildi.
Çağrı mesajında, 1923 Lozan Antlaşması ile Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğinin garanti altına alındığı ancak bu özerk yapının yıllar içerisinde çeşitli yasa ve yönetmelikler ile keyfi uygulamalarla tahrip edildiği vurgulanarak, devletin Türk toplumunun özel ve özerk okul sistemini uzun vadede yok etmek amacıyla attığımı tüm adımlara karşın Türk okullarındaki öğrencilerin eyalet ve ulusal düzeyde okullar arasında düzenlenen akademik ve bilimsel yarışmalarda ödül kazandıkları ifade edildi.
ABTTF Genel Kurulu, ana dilde eğitimin Türk toplumunun temel hakkı olduğunun altını çizerek, Yunan hükümetinden Türk toplumunun antlaşmalar ile garanti altına alınmış olan eğitim özerkliğinin ortadan kaldırılması amacını taşıyan tüm uygulamalara son vermesini ve eğitimdeki bu özerk yapının yeniden tahsis edilmesini talep etti.