Sakarya’da yaşayanlar ister Yozgatlı olsun, ister Sakarya’lı, ister Erzurumlu, isterse Vanlı, hatta Balkan göçmeni, Kafkas göçmeni, Suriyeli, Pakistanlı, Amerikalı, Danimarkalı kim olursa olsun hepside evrensel erdemi ve derya yüreğine hayran oldukları Ramazan ÜNAL hemşehrimize “O Başkan Değil Gönüllerimizin Milletvekili. O Kral insan Tüm Güzel Gönüllerin Birleşme Noktası.” Diyorlar.

Asaletli karakteri ve omurgalı şahsiyetiyle doğduğu ve doyduğu şehrin ortak gururu olan bu güzel insan gerek sosyal yaşamı, gerek dürüst ticareti, gerekse temsil ettiği meslek odasında açık sofrası, cömert gönlü, yardımsever ruhu ve emsalsiz merhametiyle herkesin sevgisinde ve takdirinde bir kıymet. El attığı her branşta çok başarılı, vizyoner bir ufku var.

Memleket, milliyet, ırk, mezhep, din, siyasi görüş, düşünce, fikir ayırt etmeden herkesi Mevlana tevazusu, Ahilik ruhu ve Hacı Bektaş felsefesiyle kucaklıyor, dertleriyle hemhal oluyor, imkanları ölçüsünde de yol gösterip klavuzluk yapıyor. Bir insan yüce gönüllü olunca odası, obası, derneği, dergahı, çevresi, çehresi, yanı, yakını zaten hep güzel insanlarla doluyor.

Şunu gururla söylemeliyim ki, hangi ilin, hangi ülkenin hangi kurumun kültür derneğine, hemşehri oluşumuna ya da hangi otoriter statüsü elit meslek erbaplarına sorarsanız sorun, “Topluma örnek, temsile klavuz, şehre ve insanına en yararlı dernek hangisi” denildiğinde kimse tereddüt etmeden “Sakarya Yozgatlılar Derneği” diyebiliyor.

Yav demekki memleketinize, milletinize, doğaya, insanlığa İslami, insani, insafi, ikrami, ilmi, kültürel, sosyal hangi düşünce çizgisi ve hizmet güzergahında halis niyetlerle bir güzellik üretmek istiyorsanız, illa para, güç ya da türlü maddiyat gerekmiyor. Sadece samimi bir gönül, sadakatli bir inanç, milliyet ve maneviyatla donanmış mert bir yürek yetiyor artıyormuş bile..

Eski-yeni TBMM Başkanlarımızdan tutun Bakanlarımıza, Akademisyenlerimizden Bürokratlarımıza, Milletvekillerimizden, basın, sanat, ticaret, yargı, spor, sağlık, edebiyat ve kültür insanlarına kadar hepsininde yakından tanıyıp elit programlarını ilgiyle takip edip katılmak istediği Kral Başkan Ramazan ÜNAL’ı Sakarya’daki hemşehrilerimiz tekrar Yozgatlılar Derneği Başkanlığına seçtiler.

Yönetim kurullarında Ali Nabi ATEŞ, Süleyman Çelebi KAPLAN, Günay YAZICIOĞLU, Tahsin ERTÜRK, Gökhan SAVAŞ ve Yüksel ATİK gibi efsane isimlerinde bulunduğu, Kültür Bakanlığı kadar donanımlı bu derneğe inanın sadece dernek demek haksızlık olur.

Yozgat’ın ve Sakarya’nın adını, doğduğu ve doyduğu yerin cömert gönlünü, gelenek ve törfelerini, milli ve manevi değerlerimizin kutsiyetini, Türk-İslam asalet ve faziletini en üstün temsil gücüyle en yücesinden dünyaya tanıtan, ayrıca ülkemizin en güzel konuşan hatipler hatibi kimliğine sahip Kral Başkan Ramazan ÜNAL’a ve birbirinden efsane yönetim kurullarına yeni faaliyet dönemlerinin hayırlı olmasını diliyor, sonsuz ve sınırsız başarılar temenni ediyorum.