Sorgun'da doğdu, dünyaya açıldı!

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 20 yıl önce Salih Kayhan’ın temellerini attığı Kamar Gıda, Türkiye’de gıda sektörünün öncü kuruluşlarından bir tanesi haline geldi.

Kamar Gıda’nın kardeş kuruluşu olan Kamar Global’in de değerlendirildiği toplantı şirketin kuruluş yeri olan Sorgun’da yapıldı.

Kamar Gıda Değerlendirme toplantısı Cumartesi günü şirketin Genel Müdürü Orhan Kayhan’ın başkanlığında Türkiye’nin farklı illerinden satış temsilcilerinin katılımı ile Sorgun Safa Termal Otel’de yapıldı. Yozgat’ın yöresel lezzeti olan desti kebabı daha başarılı bir yıl temennisi ile kırıldı.
1960’DAN BU TARAFA VAR…
Yemek sonrasında şirketin satış temsilcilerine hitaben bir konuşma yapan Kamar Gıda Genel Müdürü Orhan Kayhan, Kamar Gıda’nın 1960 yılında Salih Kayhan’ın kurduğu, bu gün 5 ile yaklaşık 4 bin noktaya hizmet veren 10 üründe distribütörlük yapan kurumsal bir şirket olduğunu söyledi.
55 MİLYON DOLARLIK HEDEF
İç Anadolu Bölgesinde il 3’te yer aldıklarını hatırlatan Kayhan, 2018 yılı için hedeflerini 55 milyon dolar olarak açıkladı.
VİNDEX MARKASI İLE TÜRKİYE PAZARINDA
Kamar kurumsallığını önemsediklerinin altını çizen Orhan Kayhan, kardeş kuruluş olan Kamar Global bünyesindeki ‘Vindex’ markasından da bahsetti.
Nisan ayında Kamar Global’in Vindex markası ile 1’inci yılını doldurduğunu hatırlatan Kayhan; “Bu marka tüm Türkiye’de yaygın satış ağına sahip Şuanda Türkiye’de yüzde 55 satış rakamlarına ulaşmış bulunmaktayız. Kamar Global ile İngiltere’de yurt dışı yatırımlarımız da bulunuyor. 2012’de başlayan yurt dışı yatırımında gayrimenkul ve gıda toptan satışımız var” diye konuştu.
Genel Müdür Orhan Kayhan, satış temsilcilerine Kamar’ın kurumsallığının yanı sıra vefa duygusuna verdikleri önemden de bahsetti.
KURUMLAR VERGİSİNDE KAMAR MARKASI
Kamar’ın kurumlar vergisinde her zaman ilk üçte yer alan firma olduğunu vurgulayan Kamar Gıda Genel Müdürü Orhan Kayhan, şunları kaydetti;
“Ticaretinin büyük bölümü dışarıda olmasına karşın Kamar Gıda’nın merkezi Yozgat’ta Sorgun ilçemizde bulunmaktadır. Kurumlar vergisinde son 10 yılda Kamar Gıda her zaman ilk üçte yer aldı. Bu da bizim için ayrıca bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Geleceğe dair çok planlarımız var. Ekibimiz genişliyor. 180 kişiye istihdam sağlayan Kamar, inşallah önümüzdeki bir yılda daha da genişleyecek. 2018 yılında 10 kişi daha istihdam ailemize katılacak.”

09 Nis 2018 - 07:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.