Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Hacı Bayram Veli'nin doğduğu Solfasol semtinin adını değiştirerek Zülfazıl olarak duyurdu. Balcı, semtin ilk adının Zülfazıl olduğunu ve son dönemde yoğun taleplerin geldiğini belirterek, bu talepler doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Bölgenin manevi değerlerini vurgulayan Balcı, Hacı Bayram Veli'nin doğduğu ev çevresindeki tarihi caminin restore edildiğini ve inanç turizmini merkezi haline getirmeyi amaçladıkları 15 dönümlük alanda Hacı Bayram Veli Külliyesi projesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Külliye projesi kapsamında tarihi caminin restorasyonunun, kütüphane, kültürevi ve yeşil alan düzenlemelerinin sürdüğü belirtildi. İsim değişikliği sürecinin resmi olarak başlatıldığı ve Valilik onayının ardından bölgedeki meydanın sonbahar aylarında halka açılacağı bildirildi.

Muhabir: Haber Merkezi