Ankara’yı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı bir birine bağlayan Yüksek Hızlı Tren, bu iller arasında günü birlik turistik ziyaretlerde patlama yaşattı. Yozgat’tan Ankara’ya turistik ziyarette bulunan Gimat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık, Fotoğraf Sanatçısı Oktay Yıldırım ve Çamlık Medya Genel Yayın Yönetmeni Tarık Yılmaz, yaklaşık bir buçuk saatte geldikleri Ankara’da akşam dönüş trenine kadar yaptıkları ziyaretlerle hızlı trenin Anadolu insanına kazandırdıklarını yaşayarak gösterdiler.

SABAH TRENİ İLE KEYİFLİ YOLCULUK
Özışık, Yıldırım ve Yılmaz’ın sabah yolculuğu yudumlanan sıcak çay ve kahve lezzeti ile göz açıp kapayıncaya kadar tamamlandı.

Renkli diyalogların yaşandığı ziyaretlerde Ankara Kalesi’nin tarihi dokusunda nostalji yaşayan İş İnsanı Zafer Özışık, Fotoğraf Sanatçısı Oktay Yıldırım ve Gazeteci Tarık Yılmaz, Kale’nin güvercinlerine öğle arasında yem vermeyi unutmadılar.
İş İnsanı Zafer Özışık, Yüksek Hızlı Trenle keyifli bir yolculuğun ardından Ankara’ya ulaştıklarını söyledi.

“Yüksek Hızlı Treni Yozgat’a kazandıran, yapımında emeği geçen bürokratında işçisine, siyasetçisine kadar herkese teşekkür ederim” diyen Özışık:
“Çok güzel bir yolculuk yaptık, çok güzel bir ulaşım aracı. Herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, inşallah bundan sonra Yozgat daha iyi şeyler kazanacak” dedi.

KALE ZİYARETİNİ ANLATTI
Ankara Kale’si ziyaretlerini anlatan Özışık, şunları kaydetti:
“Yozgatlı hemşehrilerimize uğradık, Gramofon Kafe, Kınacızade Konağı, Çelik Çay Ocağı ve Köfteci Dursun Usta’yı ziyaret ettik. Güzel anılar çıktı ortaya. Hem tarihin güzelliklerini yaşadık hem de hoş insanlarla kalpten muhabbetler kurduk” dedi.

TARİHİ BİR GEZİ İLE ÇOK MUTLU OLDUK
Fotoğraf Sanatçısı Oktay Yıldırım da hızlı trenle huzurlu, konforlu ve hızlı gerçekleşen ziyaretin ardından anlamlı bir gezi programı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıldırım şunları aktardı:
“Her şeyden önce Çamlık Ankara Gazetesi bürosu çok güzel. Merkezi bir konumda yani Yozgatlılar’ın böyle bir yerde bürosunun olması beni gururlandırdı. Gezi çok güzel ve anlamlıydı. Daha önce de birlikte geziler yaptık. Biraz daha insanlara dokunuyoruz, insanlara dokunmayı çok seviyoruz. Bu gezide aslında tarihi bir yolculuk oldu. Bu kadar tarihi eşyayı bir arada görmemiştik. Çelik Çay Ocağı’na gittik, Ertuğrul abi ile sohbet ettik. Temiz bir insan. Sabah altı buçukta geliyor akşam altıya kadar çalışıyor. Dönerci Dursun Dede’ye gittik. Kıvırcık Usta’ya gittik, bir Yozgatlı mutlu olduk. Tarihe bir yolculuk yaptık. Gramofon Kafe Ali abi, orası da tarihi ve farklı bir mekan. Paylaşımcı, zanaatkar. Ankara gezimiz tarihi bir gezi oldu. Çok mutlu oldum.”