Tarık Yılmaz
Bağımsız mıyız?
Kazım Arslan…
Bir anda HAS Parti’den Yozgat siyasetinin gündemine geldi.
Sürpriz bir şekilde AK Parti’ye geçti,
Ve aynı şekilde aynı partiden belediye başkan adayı oldu.
O dönem Yozgat siyasetine şok etkisi yaşatan bu gelişmeler sürpriz olmasının yanı sıra o dönemin mevcut belediye başkanı Yusuf Başer adına de beklenmeyen bir durum oldu.
Kazım Arslan’ın Yozgat siyasetindeki yeri o dönem sürpriz gibi dursa da aslında o hiçbir zaman memleketinin siyasetinden uzak kalmamış. Kalmamış diyorum öncesine dair çok fazla bilgi sahibi değildim.
Milletvekilliği, belediye başkan adaylığı hatta Eser İşhanı’ndaki pek çoğumuzun anlam yükleyemediği bürosu.
Siyasette zaman çok çabuk geçiyor.
Belediye başkanlığı ile Yozgat siyasetinde, milletvekilliğinin ardından bir kez daha aktör olan Kazım Arslan, belki de sürecin son virajında.
Belediye başkanı seçildiği iktidar partisi AK Parti’den aday gösterilmeyen Sayın Arslan, seçim sürecinde uzun sayılacak bir suskunluğun ardından sosyal medya hesabından belediye başkan adaylığını duyurdu.
Bunu yaparken AK Parti ve genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Her fırsatta aslında bunu dile getirdi Arslan.
Tepkisini siyasi partiye ya da genel başkanına değil, siyasette güvendiği, o güvenin karşısında yalnız kaldığını iddia ettiği Yozgat siyasetinin aktörüne-aktörlerine tepki gösterdi.
Tepki, halk beklentisi, Yozgat’a dair duygu/düşünceleri Kazım Arslan’ı “Yozgat Bağımsız Belediye Başkan adayı” yaptı.
İsterseniz gelelim o sorunun yanıtına “Bağımsız mıyız?”
Yozgatlı siyasi güdüm, ideoloji, lidere sadakat gibi kavramlardan bağımsız bir düşünce ile sandık başında tercih yürütür mü?
Yozgat seçmeni o bağımsız ruhu mu tercih eder?
16-17 yıldır süre gelen alışılagelmiş siyasi iktidar güçten yana mı kanaat yürütür?
MHP’lilik ideolojisi Mehmet Erdemir’le mi yön bulur?
MHP’nin etki-tepki merkezinde görülen İYİ Parti kulvarına mı yön bulur?
Bu güne kadar bağımsızlığını kendi içinde ilan edememiş Yozgat, Kazım Arslan’ın bu çıkışı karşısında nasıl bir refleks ortaya koyar.
Her zaman şu gerçeği dile getirdim; Yozgat’ta bir AK Parti gerçeği ve genç yaşına rağmen kişisel ilişkileri halk nazarında kabul görmüş Celal Köse adayı.
24 Haziran AK Parti için aslında kayıp seçimi oldu.
Fakat Yozgat merkez belki de 14 ilçe arasında AK Parti’nin en güçlü olduğu yerlerden bir tanesi oldu.
Bu seçim AK Parti’nin en büyük ve önemli handikabı Kazım Arslan.
Tabi kamuoyu tepkisi adaylık öncesindeki gibi olur, rüzgar estikçe kabarır, kabardıkça bir hava oluşturur ise AK Parti seçmeninden oy alır Arslan.
Yozgat bağımsız adayların iddiası noktasında son Lutfullah Kayalar dışında ciddi bir sonuca ulaşamadı.
O yüzden merakımız büyük, Arslan’ın bağımsız adaylığı hayırlı olsun.
Bakalım bağımsız aday halkın bağımsız iradesini ortaya çıkarır mı?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.