Tarık Yılmaz
Gençlik Bölünürse İnsanlık Bölünür
Ne yaptılar, sağdan soldan, oradan buradan diye böldüler.
Parça parça daha kolay lokma olurduk.
Genç nüfusa dolayısı ile aktif bir potansiyele sahip olan Türk milletini kardeşi kardeşe düşürerek çok daha kolay bertaraf edebileceklerdi.
Yaptılar, ama sadece canımızı acıtmakla yetindiler.
Bugün de zaman zaman yokluyorlar. Gençlik üzerinden bölmeye, kavga ettirmeye çalışıyorlar.
Diyarbakır’daki anneler neyin mücadelesini veriyor?
Evlatlarını kimler aldı götürdü, karanlıklarda kaybetti?
Hangi zihniyet gençlik üzerinden bir iç çatışma ortamı oluşturmak için ihanet ateşe yakmaya çalışıyor?
TÜGVA VE YOZGAT
Dün TÜGVA Yozgat İl Temsilcisi kardeşim Yasin Yılmaz misafirimdi.
Hayırlı, uğurlu olsun ikinci genel kurulda da güven tazeleyerek görevine devam etti.
TÜGVA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kurulmuş önemli bir gençlik teşkilatı.
TÜGVA’nın kuruluş misyonunu biliyorum, ki pek çok ulusal dernek yapılanmasının kuruluş misyonuna bir şekilde vakıfım.
Köklü bir maziye sahip Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfını, Alperen Ocaklarını, Milli Gençlik Vakıflarını.
Her biri, Türk gençliğinin milli, manevi değer yargıları üzerinden vatan sevdası çatısında şekillenerek büyümesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş ve faaliyet gösteren teşkilatlar.
Maalesef, özellikle bu yapılanmalar üzerinden Türk gençliğini birbirine düşman, kindar, hasım etmeye çalışan güçler var.
Bu anlamda TÜGVA Başkanı Yasin Yılmaz’la çok özel sohbetimiz oldu.
Özellikle Yozgat gençliği adına ortaya koyduğu kucaklayıcı, pozitif tavrı oldukça memnuniyetle karşıladığımı belirtmek istiyorum.
Yozgat gibi bir şehrin gençliği dahi kendi içerisinde parçalanıyor, bölünüyor, kavga ediyor olabilir mi?
Allah muhafaza düşüncesi dahi iç karartıcı. Bu anlamda TÜGVA Başkanı kardeşim Yasin Yılmaz’ın ifadelerini gençliğin geleceği adına olumlu buldum.
Ki inanıyorum ki, diğer gençlik yapılanmaları da aynı duygu ve düşünce dünyasına sahip.
Gençlik bölünmesin, gençlik bölünür ise insanlık bölünür.
Yozgat gençliğinin Yozgat’a katacaklarını biliyorum, inşallah her biri ayrı ayrı değerli, kendine has fikir yapısı olan tüm dernek ve vakıflar Yozgat ve ülke menfaatleri çerçevesinde güzel ve anlamlı işler yapacaktır.
Biz de Yozgat basını olarak elimizden geleni değil daha fazlasını gençlik için seferber etmeye hazırız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.