Tarık Yılmaz
İstanbul'un Gelişi Yozgat'tan Belliydi…
Güç kimde ise doğru da ondan yana oluyor.
Gücün karşısında şeşi beş görenler olduğu gibi doğru ve yanlışı güçten yana yorumlayan yani hakikatler literatüründen çıkanlar da oluyor.
Misal İstanbul seçimleri.
AK Parti için uçuyor kaçıyor edebiyatı yapanlar bir anda ‘Ben demiştim’ edebiyatına başladı.
Bizimkisi ben demiştim edebiyatından ziyade ‘Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur…’ türünden.
Evet, İstanbul seçimlerinin akıbeti hem AK Parti hem de CHP adına Yozgat’ta ortaya çıkan tablo ile aslında kendini çoktan göstermişti.
Mesela bir ay sonra bir seçim daha olsun Ak Parti ve CHP arasındaki fark ne olur biliyor musunuz milyonları bulur.
Aslında “AK Parti ve CHP arasında” gibi yanlış bir kavram kullandım.
AK Parti’ye tepki oylarının oranı artardı gibisinden söylemde bulunmak gerekir. Dolayısı ile Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki fark da artardı.
İstanbul’un gelişi Yozgat’tan belliydi.
Sorgun, Akdağmadeni, Yerköy gibi önemli ilçeleri hatta beldeleri kaybetmiş bir AK Parti var Yozgat’ta.
Kazandığı yerlerde ise kıl payı sayılabilecek farklarla durumu kotarmış bir AK Parti.
Anadolu ki, Yozgat gibi şehirler AK Parti’nin her şeye rağmen sorgusuz sualsiz destek bulduğu şehirler.
Bu şehirlerde doğdu bu şehirlerde büyüdü ve bu günlere geldi AK Parti.
Doğduğu illerde kayıplar yaşayan bir AK Parti, hiç olmadık sebeplerle iptal edilen (Ki burada YSK ve kurmaylarının Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ciddi bir yanılgıya sürüklediğine inanıyorum) ve direkt olarak kamuoyunun tepkisine neden olan bir seçim süreci yaşandı.
Yozgat’ta sokaktaki vatandaşa mikrofon uzattığımızda 10 kişiden 9’u Ekrem İmamoğlu’ndan yana tercih yürüteceğini söylerken aslında bir tepkinin de yansıması oldular.
Hülasa Yozgat’tan İstanbul seçimlerinin sonuçlarını gördük ama ne İstanbul’dakilere nede Külliye’deki Sayın Cumhurbaşkanı’na gerçekleri göstermediler.
Ekrem İmamoğlu hak ederek bir seçim kazanan isim oldu.
Kim ne derse desin İmamoğlu hak edilmiş bir başarı elde ederken AK Parti cenahı kendi eli ile bile bile göstere göstere bir seçim verdi.
AK Parti’nin tespitini ‘Metal Yorgunluk’ olarak ortaya koyduğu ancak tedavi noktasında bir karınca boyu mesafe kat edemediği süreci işletememesi de bugün gelinin sonucun bir yansımasıdır.
Bugün Yozgat’ta dahi seçim sonuçlarının yorumlanması noktasında sorunlar yaşanıyor, olaylara şaşı beş bakılıyor, görmezden geliniyor, hala şakşakçıların söylemleri ile siyasi gündemler belirleniyor, beldeler de dahi hakikatler yerine körü körüne popülizm tercih ediliyorsa İstanbul seçimlerine şaşırmamak lazım.
AK Parti adına konuştuk, CHP’nin elde ettiği başarı, daha doğrusu mevcut şartları göz önüne alarak süreci başarılı bir şekilde yürüttüğü gerçeğini kesinlikle göz ardı edemeyiz.
Temennim ve dileğim Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un kıymetini bilmesi, sonuna kadar en iyi şekilde tıpkı seçimde olduğu gibi süreci en iyi şekilde idare etmesidir.
Söylemeyi unutuyordum az kalsın, ihanetten, terörden, katillerden gelecek oyun Allah belasını versin.
Anlayan anlasın bir daha o defterleri açmamak üzere.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.