Bir gün Çekerek’e gidiyoruz.
Yalnız, Kuzgun tarafından. Kendirli, Mehmetli, Kuzgun köyüne gittik. Kuzgunlukta topal İsmail’in yanına vardır. Köyün meydanına arabayı çektik.
Halılara para yok, harmandan harmana deyip satış yaptık. Ama iyi satış yaptık. Gazi abi Hüseyin bugün Hüyükte kalacağız dedi.
Tamam Gazi abi emrin olur dedim. Yola çıktık, bağların yanından geçerken Gazi abinin halası arabanın önüne geçti.
Bugün, benim misafirimsiniz dedi. Biz de zaten kalacaktık. Ve eve gittik. Havluya arabayı çektik. Akşam oldu, sohbetten sonra yataklarımız edildi.
İnanırmısınız taze çarşaf, taze yorgan hazırlandı.
Şoför ben arabada kalacağım, bu yatakta yatmam dedi. Niçin yatmıyorsun deyince, bit pire gelir ben burada yatmam dedi.
Gazi abi, Ulah Ahmet eğer arabada bir daha yatarım dersen senin ayaklarını kırarım dedi.
Şoför, o zaman mahatta, köşede yatıyım deyip yatağa yatmadı. Mahatın köşesinde, kıvrıldı oraya yattı.
Sabah oldu, kadıncağız bize misafir diye tandır bazlaması yapkış. Ellerine sağlık yemekten sonra ayrıldık.
Allah rahmet eylesin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.