Altın 6369.22 %0.41
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4397 %0.03
Euro 53.425 %-0.37
Sterlin 61.4614 %-0.02

Külliye’nin Yozgat İradesi ve Bizim Yozgatlı-2

Yozgat adına irade ortaya koymak çok mu zor, sorusu ile başlayayım yazının ikinci bölümüne?

Çok mu zor, eş, dost, akraba işi yapmak yerine Yozgatlı’nın işini yapmak!

Çok mu zor, ahbap, dost işadamını kalkındırmak yerine memlekete yatırım yapanı kalkındırmak!

Çok mu zor, kendine paravan isimlerle ya da çıkarı olduğu isimlere kurmak yerine memlekete fabrika kurmak/kurdurmak!

Çok mu zor, A parti B parti hüviyetinden insanları değerlendirmek yerine Yozgat partisinden olana sahip çıkmak!

Çok mu zor, kendi evladının işine vesile olmak yerine milletin çocuğunu da içine alacak yeni yatırımlara vesile olmak!

Çok mu zor, torpilli bir nesil türetmek yerine HAK torpilinden yana irade koyabilmek.

Çok mu zor, benden olsun çamurdan olsun diyenlerden olmamak ve dahi liyakat düsturunu benimsemek.

İrade sahibi olmak ve o iradeyi Yozgat’a sunmak yukarıda sıraladığım ve düzünelercesini ekleyebileceğiniz türden bir duruş sergileyebilmek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı,

Daha doğrusu Yozgatlı Devlet Adamı Fuat Oktay’ı,

Hülasa Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay’ın Yozgat adına ortaya koyduğu duruşu bu minvalden değerlendirmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Son Yozgat programının basına kapalı bölümünde iş insanları ile yaptığı görüşmede sürecin ne denli takipçisi olduğunu açık bir şekilde ortaya koydu Sayın Oktay.

Oktay’ın OSB’de açılış ve temel atma töreninde sarf ettiği sözlerden bazılarını hatırlayalım;

“Yerelden Kalkınma Hedefleri,”

“İş Birliği Güç Birliği,”

“Sorunları Değil Çözümleri Ortaya Koymak,”

“2 Yıl İçerisinde OSB’de arsa tahsis oranı yüzde 90’lara ulaştı,”

“Arsa tahsisleri işletmeye açılmalı,”

“İlçeleri ile birlikte bir kalkınma modeli oluşmalı,”

“Yeni hedef Yozgat OSB’de 5 bin kişilik istihdam rakamına ulaşmak,”

“Bozok ve Boğazlıyan OSB’ler çok hızlı bir şekilde temeli atılıp açılmalı,”

Bu ve buna benzer pek çok ifade.

Ve ortaya konulan irade.

Yerelden kalkınma, ilçeleri ile birlikte topyekun bir kalkınma.

Kıymetli hemşerilerim;

Siyasetin ve siyasetçinin hamaset nutukları vardır.

Her siyaset yapan bu nutukların altında gizlenir ifadesini yüksek sesle söylerken Yozgat aşkı ile siyaset yapanları da tenzih etmek istiyorum.

Fakat “Fuat Oktay” isminin Yozgat adına ortaya koyduğu iradenin siyasetin de ötesinde bir devlet adamı duruşu olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

Tek başına Sayın Oktay’a sorumluluğu yüklemek de doğru değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi olsa tek başına yeter gelmez.

Evvela Yozgatlı’nın daha doğrusu şehir adına söz sahibi olanların insanları ayırt etmeden memleket aşkına irade ortaya koyması şart.

Sözü fazla uzatmadan, şunu vurgulamak istiyorum, Sayın Oktay’ın ortaya koyduğu devlet iradesi ve duruşu kaynağından çıktığı istikamette seyrederse yatırımlar da değişim adına yıllardır yürütülen çalışmalar da taçlanmış olacaktır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Yılmaz Arşivi

Bayramlar vardır…

22/05/2026 02:10