Yangın, belki de kıyamet sonrası yer yüzünde yaşayacağımız en acı olaylardan bir tanesi.
Allah her iki dünyada da ateşin en şiddetlisinden muhafaza eylesin.
Elbette ki tek başına dua yeterli olmuyor kaza, bela ve doğal afetlerden korunmak için.
İnsani özellikleri kullanarak gerekli tedbirleri almak gerekiyor.
Yozgat son bir haftada 4 önemli yangın olayı yaşandı.
İlki Akdağmadeni’nde Akdağların kolu olan Bolu ormanları kadar sık ve tarihi çam ağaçlarının bulunduğu bölgede yaşandı.
10 hektar orman kül oldu.
Allah’tan rüzgar tersine döndü etkili müdahale ile birlikte bilanço daha da ağırlaşmadan yangın kontrol altına alındı.
İkinci yangın geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık eteklerinde yaşandı. Orda da rüzgar ters esip, müdahale de yerinde olunca, bölgenin kıraçlığı ile yanan alan ile çamlık arasında yol olması büyük bir felaketi önledi.
Üçüncü yangın kent merkezinde 7 katlı apartmanın çatı katında yaşandı.
Büyük bir mücadele sonunda ciddi yanıcı maddelerle yapılmış çatı söndürüldü. Şükürler olsun can kaybı yaşanmadı.
Ve son yangın dün yani şuan yazıyı kaleme aldığım vaktin 3-4 saat öncesinde Çamlığın tam ortasında yaşandı.
Allah’tan çamlıkta güvenlik görevlisi arkadaşlar durumu fark ederek erken müdahale ettiler ve üç-beş çamla ucuz atlattık.
Piknikçilerin ateşinden çıktığı tahmin edilen bir yangın.
Yangınların peş peşe yaşanması sanki Yozgat’a ilahi bir mesaj niteliği taşıyor.
Allah bizlere tedbir ve takdir denklemini şu sıra yaşayarak gösteriyor/hatırlatıyor.
Akdağmadeni’ndeki ormanla başlayan 4 yangının sonucunu maalesef tek taraflı değerlendiriyoruz ve olayı yangını söndürmekle görevli kurumların eksikliği üzerinden değerlendiriyoruz.
Ben mevzuun çift taraflı değerlendirilmesinden yanayım.
Ormanları koruma noktasında ne kadar duyarlıyız?
Aynı şekilde ikamet ettiğimiz, sevdiğimiz, canımız dediğimiz ailemizle yaşadığımız konutlar, apartmanlar yangına karşı ne kadar korunaklı.
Gerekli tedbirleri aldık mı?
Devamı yarın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.