Hz. Ali’ye Sormuşlar; “Bayram nedir” diye. “Günahsız geçen her gün Bayramdır” demiş. Öyleyse günümüz bayram olsun.
Şair yazar Can Yücel bir makalesinde, Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
Sızlamayan her organ, hele de burun direği bayramdır.
Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp “çok şükür bugünü de gördük” diyebilmek...
Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır. Demektedir.
Ramazan bayramına kavuşmanın heyacanını, hep birlikte yaşamanınsevincini yaşadık.
Gurbet elde bir mübarek Ramazan Ay’ını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluştuk.
Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerimizdir.
Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı büyüten, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren mübarek günlerimizdir.Anlam ve önemine uygun olarak bu büyük bayramlarımızı neşe huzur içinde kutlamalıyız.
Camii imamız müftü hocamız Tayyip Kocar inci taneleri gibi dökülen ilahi sözlerini dinlerken kendimi Yozgat Çapanoğlu büyük camiinde sannettim. İlim insanı müftü Tayyip hoca, “Sen-ben kavgasına düşmeden omuz omuza verip “biz” olmanın, “bir” olmanın izzetini kuşanalım.
Aramızdaki soğuklukları bayramın sıcaklığıyla eritelim. Özür dilemenin büyük bir erdem, affetmenin ise yüce bir gönüllülük olduğunu bilelim.
Bayramı bayram yapan en güzel neşe kaynağı hiç şüphesiz çocuklardır.
Bu bayramda hem çocuklarımıza ve hem de ailemize unutamayacakları güzel bir bayram yaşatalım. Bayram sevincini evlerimize taşımadan önce, ilk olarak bu mukaddes camide yaşayalım. Peygamberimizin (s.a.s) şu güzel tavsiyesine hep birlikte kulak verelim: “Birbirinizden nefret etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin! Ey Allah’ın kulları, kardeş olun!”
Ramazan Bayramı’nda kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağız. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, idrak ettik.
Yüce Allah’tan, bu mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.