Altın 6369.22 %0.41
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4397 %0.03
Euro 53.425 %-0.37
Sterlin 61.4614 %-0.02

Düşman mı değişti? Siz mi değiştiniz?-1

Odgurmuş: Monşer-Usta sizde uzun zamandır bazı değişiklikler gözlemliyorum.

Monşer-Usta: Ne demek şimdi bu, ne söylemek istiyorsun?

Odgurmuş: Şu demek. Eskiden baş düşman olarak Komünizmi ve komünistleri görürdünüz ve mücadelenizi Komünizm üzerine yoğunlaştırmış olarak sürdürürdünüz. Şimdi ne oldu, ne değişti de komünizmi ve komünistleri ciddiye almıyor ve hatta komünistlerle yer yer aynı paralelde hareket ediyor, onların fikir ve düşüncelerinden faydalanıyorsunuz. Komünistler, ülkeye ve ülkenin değerlerine olan düşmanlıklarını terk ettiler de benim haberim mi yok.

Monşer-Usta: Canım sen de öküz altında buzağı arıyorsun. Sonra Rusya’da komünizm yıkıldı, cumhuriyetlerin önemli bir bölümü dağıldı. Komünizm tehlikesi mi kaldı ki bende onlarla uğraşayım. Şimdi daha büyük tehlikeler var, Ülke elden gidiyor. Her şeyi sattılar soğana çevirdiler.

Odgurmuş: Rusya’da komünizm yıkıldı diyorsunuz doğrudur. Fakat siz de görüyorsunuz ki Rus imparatorluğu hala yerinde duruyor ve hala dünyanın önemli birkaç ülkesinden birisi. Hatta Rusya’yı bu haliyle yine komünistler idare ediyor. Belki eskisi gibi dünyadaki ülkelere komünizm ihraç etmiyor ama bu kez de başka yollarla ülkelerle ilgileniyor, onlarla ikili anlaşmalarla ve bazı birlikteliklerle o ülkeleri kendi çemberi içinde tutmaya çalışıyor.

Şimdi Rusya’dan neden bahsediyoruz ki, biz kendi ülkemize bakalım. Sovyet Rusya yıkıldı diye bizim ülkemizdeki Komünistler fikir ve kafa değiştirip her biri vatansever olmadılar her halde.

1960 Askeri darbesinin ardından meydana gelen hürriyet ortamından istifade eden Marksist solcular ülkeyi karıştırmak ve bir komünist devrim yapmak için epey uğraştılar. 1971 de önemli bir darbe yediler ve pek çoğu kanlı eylemler yapmaktan dolayı bazıları idam edildi, bazıları da hapsedildiler. Fakat 1974 de Ecevit hükümeti tarafından çıkartılan afla salıverildiler. Bu salıvermenin ardından daha bilenmiş ve daha yetişmiş olarak tekrar faaliyetlerine ve eylemlerine başladılar. Hatta binlerce Ülkücü’nün kanına girdiler ve onları şehid ettiler. Pek çoğunu sakat bıraktılar, birçoğu da onlar yüzünden istikballerinden oldu ve hapishanelerde çürüdüler.

Sürecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Eroğlu Arşivi

Milli Şuurun Önemi

25/05/2026 02:50

Şaşkın Monşer’ler

27/04/2026 02:00