365 gün değil 365 yıl iyinin reklamını yaparsınız, 1 gün hatta 1 saat tüm emekleri alır götürür.
Hiç yoktan sebepler, hatta çoğu zaman aslı astarı olmayan olaylar üzerinize yaftalanır.
Sonrasında aradan bir asır geçecek, zaman olayları küllendirecek,
Ve yine sil baştan.
Yaşadığımız şehrin böyle bir kaderi var kıymetli hemşerilerim.
Mesleğim gereği şehrin üzerine yaftalanmış olumsuzluklara bir şekilde vakıf olabildiğimi düşünüyorum.
Ne acıdır ki, tüm bunların başında “Atatürk’ün cezalandırdığı şehir’ yalanı, iftirası, yaftası geliyor ki,
Ne yaparsak yapalım, değil bir asır bin asır geçse, zaman zaman üstüne eklense silinecek gibi değil böylesine karanlık reklamların.
Bunun gibi irili ufaklı, belki de Türkiye’de her gün olağan şekilde cereyan eden olumsuzluklardan bir tanesi Yozgat’ta gerçekleştiğinde ya da gerçekleşmiş gibi gösterildiğinde yer yerinden oynuyor.
Sanki Yozgat’ın küçük kıyameti Allah muhafaza.
Vurun abalıya misali.
Son olaydan bahsedeyim hemen size.
Akıllara zarar bir olay. Sanki komplo, bir şehre leke atalım da nasıl olursa olsun türünden....
İsterseniz olayı anlatan haberin bir kısmını paylaşayım sizinle:
- Anadolu'da nesli tükendiği düşünülen, 22 gün önce Trabzon'da yorgun halde bulunduktan sonra bakımı yapılarak doğaya salınan yakalı toy kuşu; Yozgat'ta vurulmuş halde ölü bulundu. Türkiye'de görüldükten sonra sadece 600 kilometre uçabilen kuş, uydu ve radyo frekanslarıyla takip ediliyordu.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından kırmızı listeye alınan, Anadolu'da nesli tükendiği bilinen, en son 1912 yılında Kars'ta, 2013 yılında da Konya'nın Karapınar ilçesi yakınlarında rastlanılan yakalı toy kuşu, 20 Ekim günü Akçaabat'ta bitkin halde bulundu. Yakalı toy kuşu, kedilere yem olmaktan kurtarılarak kuş gözlemcileri aracılığıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kazakistan'da üretilip sırtında takip cihazıyla doğaya salındığı tespit edilen göç yorgunu kuş, tedavi edildikten sonra 14 gün önce Gümüşhane'de yeniden doğaya salındı.
Uydu ve radyo frekanslarıyla takip edilen kuşun 4 gün boyunca 600 kilometre uzaklıkta sabit bir noktadan sinyal göndermesi üzerine harekete geçildi. Trabzon'da kuşun bakımını üstlenen doğa fotoğrafçısı Hakan Kahraman, sinyali takip ederek yakalı toy kuşunu Yozgat'ın Sorgun ilçesinde av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü olarak buldu.
Durum bundan ibaret efendim…
Trabzon’da nasıl oluyorsa oluyor devletin yetkilileri kuşa sahip çıkamıyor bu zata veriyor, o da besleyip, iyileştirip salıyor ve o kuş Yozgat’ta avcılar tarafından vuruluyor.
Tüm avcıları bırakın tüm Yozgat’ı zan altında bırakan hadise.
Tüm haber sitelerinde Yozgat’ta vuruldu, vurgusu ile çıkacak bir haber.
Yazık gerçekten çok yazık.
Bu mesleğin içinde olan bizlere olduğu gibi sosyal medyanın fahri muhabiri vatandaşlara da büyük iş düşüyor.
Aslı astarı olmayan olayların peşine çok çabuk gidiyor çok çabuk kanıyoruz.
Yaşadığımız şehri yerden yere vurma konusunda zerre tereddüt duymuyoruz.
Maalesef kendi içimizde de problemliyiz bu tür konularda.
Sorunları sümenaltı edelim demiyorum ancak kendi içimizde çözülecek olanları elaleme reklam etmeyelim.
Sonra yalandan olan da üzerimize yapışıyor essahtan olan da.
Bir kuş düştü Yozgat’a gök yüzünden o da aslı varsa, şimdi o işi temizlemeye çalışıyoruz.