Altın 6122.95 %-0.28
BIST 14539.61 %0
Dolar 46.4936 %-0.02
Euro 52.8741 %-0.19
Sterlin 61.169 %0.04

Kıymet bilmeyi başardığımız gün…

Bugün Yozgat adına hüzünlü bir günü yaşıyoruz.
Şehrimizin tanınmış simalarından, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’in ağabeyi, merhum Musa Keven’in babası, yıllarca kebapçılığıyla, dostluğu ve mütevazılığıyla gönüllerde yer edinen Mehmet Keven’i ebediyete uğurladık. Rabbim merhuma rahmetiyle muamele eylesin, başta Keven ailesi olmak üzere bütün sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.
Hayat bazen bize çok önemli bir gerçeği yeniden hatırlatıyor. İnsanların kıymetini hayattayken bilmek, vefayı geciktirmemek gerekiyor. Çünkü geride kalanlar için en büyük teselli, güzel bir isim ve hayırla anılmak oluyor.
Aslında bugün üç farklı olay bana aynı duyguyu düşündürdü; vefa, emek ve memleket sevdası…

YOZGAT’IN SAVUNMADAKİ GÜCÜ: MUSTAFA İLBAŞ

Geçtiğimiz günlerde kutsal topraklardan dönen, Yozgat’ın yetiştirdiği en önemli bilim insanlarından biri olan ASFAT Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa İlbaş’ı ziyaret etme imkânımız oldu.
Mustafa İlbaş ismi, Yozgat ve Türkiye için olduğu kadar benim için de çok kıymetli ve özel bir yere sahip. Çankaya Yozgatlılar Derneği Başkanı kıymetli ağabeyim Halil Özkan, iş insanları Sadık Ekinci, Bekir Sağlamyürek, Ertuğrul Cenk, Avukat İlhan Hakverdi ve Muhtar Kemal Üngörmüş ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette bir kez daha gördük ki; büyük insan olmak, sadece makam sahibi olmakla değil, tevazuyu koruyabilmekle mümkün oluyor.
Prof. Dr. Mustafa İlbaş bugün Türkiye’nin en stratejik kurumlarından birinin başında bulunuyor. Savunma sanayisi artık sadece bir sektör değil, bağımsızlığın teminatıdır. Böyle kritik bir görevin başında Yozgatlı bir bilim insanının bulunması hepimiz için gurur kaynağıdır.
Ancak Mustafa İlbaş’ı değerli kılan sadece akademik başarıları değil. Onu özel yapan; memleketini unutmaması, Yozgatlı kimliğini her zaman gururla taşıması ve mütevazı duruşudur.
Bir tarafta savunma sanayisinde Türkiye’nin geleceğine yön veren bir bilim insanı…
Diğer tarafta ise eğitim alanında sessiz sedasız ama çok önemli işler yapan başarılı bir eğitimci…
Yozgat Bozok Üniversitesinin temellerinden bugünlere uzanan süreçte çok kıymetli emekleri bulunan bir değer…
Allah yolunu açık etsin.

YOZGAT’IN TÜRKİYE EĞİTİMİNDEKİ YÜZ AKI

Ankara Çankaya Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Aşkın, son yıllarda eğitim alanında ortaya koyduğu çalışmalarla dikkat çekiyor. Memleket sevdasını hiçbir zaman kaybetmeyen, Yerköy ile Çiçekdağı arasında kurduğu gönül köprüleriyle eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını gösteren Fatih Aşkın, “Eğitimde İş Birliği Projesi”ni artık kalıcı bir esere dönüştürmüş durumda.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hayata geçirilen ve ISBN alarak kitaplaşan bu çalışma, aslında sadece bir proje değil; Türk eğitim sistemine bırakılmış önemli bir mirastır.
Bugün eğitimde en çok konuştuğumuz kavram iş birliği… Fatih Aşkın ve ekibi ise bunu konuşmakla kalmamış; Ankara’dan Yozgat’a, Yozgat’tan Kırşehir’e uzanan güçlü bir eğitim ağı oluşturmuş. Öğretmenler, öğrenciler ve yöneticiler arasında kurulan bu köprü, yarının Türkiye’sine yapılan en kıymetli yatırımlardan biridir.
Fatih Aşkın’ı son üç dört yıldır tanıyor, çalışmalarını yakından takip ediyorum. Ortaya çıkan sonuç gösteriyor ki; ilk günden itibaren babasından aldığı terbiye ve anlayışla bu milletin evlatlarına hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş çok kıymetli bir değerdir.
Dikkat edin…
Birisi savunma sanayisinde Türkiye’nin gücünü büyütüyor.
Birisi eğitimde geleceğin Türkiye’sini inşa ediyor.
Birisi ise ömrü boyunca alın teriyle, dürüstlüğüyle ve esnaflığıyla insanların gönlünde yer ediniyor.
İşte şehirleri büyük yapan da budur.
Sadece yollar, binalar, yatırımlar değil…
İnsan yetiştirebilmek…
Bilim insanına sahip çıkabilmek…
Eğitimciyi takdir edebilmek…
Esnafına vefa gösterebilmek…
Yozgat’ın en büyük zenginliği de tam burada gizli.
Çünkü bir şehir, yetiştirdiği insanlar kadar büyüktür.
Ve inanıyorum ki; Mehmet Keven gibi gönül insanları, Prof. Dr. Mustafa İlbaş gibi bilim insanları ve Fatih Aşkın gibi memleket sevdalısı eğitimciler olduğu sürece Yozgat, sahip olduğu insan hazinesiyle her zaman Türkiye’nin yüz akı olmaya devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Yılmaz Arşivi

Bayramlar vardır…

22/05/2026 02:10