Hani hep deriz ya ah nerede o eski bayramlar diye. Şimdi nerede o eski siyasetçiler diyoruz.
Bilgili, donanımlı, ağırbaşlı en önemlisi birbirine saygılı. Yozgat’ta siyaset böyle değil maalesef, mahalle kavgası gibi. Kimsenin saygısı yok saygı olmadığı gibi alaycı bir üslup başkanlara yakışmayan paylaşımlar, hareketler. Baktığımda yok bu kadarını yapmış olamaz diyorum daha fazlasını yapıyorlar. O kadar şaşırıyorum ki.
Belli bir yaşa gelmiş unvan sahipleri siyasete gelmiş ama o ağırlığı taşıyamamış gibi. Hani derler ya; ilim başka, irfan başka, alim başka, arif başka. Tam da bugünün siyasetini anlatıyor. Ülke mi böyle, benim memleketim mi böyle bilmiyorum. Ama hiç yakışık almayan hal ve davranış sergiliyorlar.
Geçen hafta yazımda belirtmiştim; CHP’nin mitinginden sonra ki paylaşımları hatta ve hatta Ekrem İmamoğlu’na ‘Eko’ yazmışlar siyasetçiler. Kendi aranızda konuşabilirsiniz, dost meclisinde konuşabilirsiniz, hepimiz konuşuyoruz ama il başkanının sosyal medya hesabında yönetimiyle birlikte bunu paylaşması hiç etik değil.
Burada İmamoğlu’nu savunmuyorum, yapılan saygısızlığa kızıyorum. Kime yapılsa aynı tepkiyi verirdim. Rahmetli babaannem ‘ağır otur batman götür’ derdi. Siyasetçilerin bir ağırlığı, bir kalitesi olmalı, o ağırlığı hissetmeliyiz hatta o liderliği hissetmeliyiz.
Ülke siyasetinde ne kalite kaldı ne ağırlık herkes bel altı vuruyor. Geçenlerde bir gazete CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar’la ilgili bir haber yapmış, Abdullah amcanın traktörün üstünde ki fotoğrafını koymuş atmış tutmuş Abdullah amcaya.
Yine Yozgat’tan Belediye meclis üyesi o fotoğrafın altına ‘meee’ yazmış, evet yanlış okumadınız aynen böyle yazmış. Kendisi okumuş bir insan, bir mesleği bir unvanı var o mecliste bizi temsil ediyor, böyle temsil edecekse hiç etmese keşke.
Şu kalitesizliğe bakar mısınız? Ah ah kimlere kaldı siyaset kimlere kaldı memleket. Ben o yorumu okurken gerçekten utandım bu nedir yahu. Eleştirse anlarım, fikrini yazsa anlarım ‘meee’ nedir. Devamı Yarın...